Merkur u djevici

Merkur u djevici

Iako je vladavina kraljevskog Lava, Merkur se napokon ustao i zadovoljno se uputio na svoj tron da nam napokon ispriča svoju priču:
Vladavina Djevice označava kraj ljeta, period kada ljeto postaje umjerenije, kada iz stanja sunčanog, energičnog Lava se polako šuljamo i prema vratima vladarice jeseni, kardinalne Vage. Vrijeme postaje stabilnije, a to je ujedno i vrijeme kada teška srca ostavljamo vrele ljetne dane kao i ljenčarenja na plaži i počinjemo se pripremati za obaveze koje smo stavili pod tepih. Merkur u Djevici traži od nas: metodičnost, kritičnost prema sebi, preciznost i točnost. Dok je Merkur bio u kraljevskom znaku razmišljali smo o tome što mi želimo, a izražali smo se i pomalo dramatičnim tonom glasa naglašavajući svaku riječ, a ponekad su dijalozi postajali monolozi. Merkur u Djevici će reći stop i poslužite se Ockhamovom britvom. Ne zanima ga monolog niti kompliciranje, već ga zanima samo poanta i praktično rješenje. U susretu sa Merkurom u Lavu ovaj zemljani Merkur će se prisjetiti Shakespearove drame Mnogo vike ni za što. Merkur u Lavu oslonit će se na svoju retoriku, uvjerljivost, dramatičnost koja ostavlja bez daha. Kako se boriti protiv njega? Nikako. Zaslužuju aplauz. Merkur u Djevici će uspješno manipulirati riječima i cijelim razgovorom bez dramatičnosti. Oni posjeduju jezični dar, usredotočenost, logiku i preciznost.
Osobe rodene s Merkurom u Djevici su kritične, sklone dubokim analizama, ali i vrlo praktične. Razmišljaju hladnokrvno i teško ćete utjecati na njihovo mišljenje svojim šarmom ili ljubaznošću. Merkur u Djevici ne podnosi prodavanje magle, nedefiniranost i izgubljenost, 1 + 1 je 2 za njih. Nije potrebno komplicirati ili unositi emocije, potrebno je stvari sagledati realno onakvima kakve one jesu. Merkur u svome sjedištu, a po nekima i u svojoj egzaltaciji je dobar učenik koji će znanje pohranjivati duboko u svoj um i iskoristiti naučeno kada to bude potrebno. Tokom života bit će zainteresirani za književnost, psihologiju, medicinu, ekonomiju, matematiku, a nerijetko ove osobe rade poslove koji obuhvaćaju mnoštvo detalja. Um je opasno i oštro oružje za ove osobe budući da znaju bolje od ostalih pretvoriti znanje u materijalnu korist.
Djevica je znak koji vlada šestom astrološkom kućom (rutina, navike, zdravlje, kućni ljubimci, radno mjesto, podređeni), a iz te kuće zaključujemo da je uloga Djevice radnik ili izvršioc naredbi. Merkur u Lavu uvijek važno i glasno priča, a ukoliko napravite neku pogrešku povist će ton. Merkur u Djevici će opomenuti i kritizirati istim tonom kojim daje i pohvale. Vrlo često prihvaćaju ulogu podređenih jer uživaju u radu, a ne u šefovanju. Merkur (misli) u Djevici (sitničavnost) često o sebi ima mišljenje da nije na dovoljno dorastao zadatku ili kako je mogao bolje odraditi zadanu obavezu, pa su to osobe koje se nikad ne hvale svojim rezultatima, već gledaju kako iz savršenog nastaviti savršenije. Smisao za humor dolazi s prizvukom ironije, stoga nije čudno da se odlično nadopunjuju sa Merkurom u Škorpionu. Djevice, kao znak, su vrlo skromne i često neambiciozne. Kao sto sam spomenula, rađe uživaju u radu i prikupljanju informacija nego da budu lideri. Jedna od glavnih razlika između Merkura u Blizancima (sjedište) i Merkura u Djevici (sjedište), i pri tome ne smijemo zaboraviti da su oba ljudska (Djevica i Blizanci) je u tome što je Merkur u Djevici daleko praktičniji, temeljitiji i nema problema sa zadržavanjem koncentracije.
Naljutite li Merkur u Djevici, znajte da neće prijetiti ili vikati poput znaka kojeg je laka srca napustio, već će vas smišljeno i strateški naučiti pameti. Za kraj, koristan savjet: što vam Merkur u Djevici nikada neće moći oprostiti? Obećanje koje ste olako dali.

 
         
Ocjena: 4.5 / 5 (352 ocjena)