Ljubavni tipovi – upravitelj

Ljubavni tipovi - upravitelj

Nakon Graditelja, najpoželjniji bračni drug, prema istraživanju na 500 bračnih parova, bio je – Upravitelj.

Tip ljudi koje po karakteru nazivamo Upraviteljima, pod snažnim je utjecajem tzv. muškog spolnog hormona testosterona, ali imaju ga i žene, naravno. Upravitelji su izravni i odlučni ljudi, čvrsti u glavi, racionalni, analitični i logični. Sposobni su brzo donijeti odluku, čak i kad su suočeni s teškim izborom. Ambiciozni su i natjecateljski raspoloženi, a osobito su dobri u disciplinama temeljenim na čvrstim pravilima, poput matematike, mehanike, ekonomije ili arhitekture. Odlično se snalaze u radu sa strojevima, ili računalima, ali izvrsni su i u sportu. Nadareni su i za glazbu. Međutim, Upravitelji obično imaju uzak krug interesa, ali onome što odaberu kao svoj poziv posvećuju se temeljito, duboko i predano, uglavnom s uspjehom. Obraćaju pozornost na detalje i u stanju su se usredotočiti na zadani cilj tako da isključe sve oko sebe!

Emocionalno su suzdržani, često i povučeni. Ne odgovaraju na provokacije. Uporni su i poduzet će sve da dođu do cilja. Upravitelji su najmanje društveni među četiri tipa karaktera. Često će prije izabrati odraditi posao, negoli se družiti i udovoljiti drugima. Kad su zaokupljeni poslom, ili osobnim postignućima, mogu biti rezervirani, udaljeni, čak i hladni. Općenito, nisu odveć zainteresirani za stvaranje društvenih veza, osim kad ih smatraju korisnima ili uzbudljivima za sebe.

Sve ono što Upravitelje čini uspješnima, može se izroditi u njihove mane. Njihovo samopouzdanje može se pretvoriti u napuhanost, njihova preciznost u beskompromisnost, a njihova otvorenost i izravnost može se doimati grubom. Često stvari vide crno-bijelima i propuštaju vidjeti nijanse i puninu društvenih, poslovnih i osobnih situacija. No, Upravitelji su lojalni, predani i vole dijeliti ideje, tako da ostvaruju bliska prijateljstva, iako u znatno manjoj mjeri nego Graditelji. Upravo brak između Upravitelja i Graditelja je najčešća kombinacija u spomenutom istraživanju, što potvrđuje izreku suprotnosti se privlače. Također, Upraviteljima za ljubavnu vezu i brak odgovaraju Pregovarači, s kojima, premda su različiti, dijele sklonost duhovnom svijetu, knjigama i razgovorima o svojim spoznajama.

Upravitelji prije svega u ljubavi traže istomišljenike. Vrlo su zaštitnički nastrojeni prema osobama koje vole.

 
         
Ocjena: 4.5 / 5 (480 ocjena)