Astrolozi i pripremanje horoskopske liste

Astrolozi i pripremanje horoskopske liste

Na ovom nivou je prilično važno odreći se interpretacija, jer je preliminarna priprema još uvijek dio vježbe. Čak i u slučaju da određene misli i teorije u našoj glavi počnu poprimati oblik, moramo prihvatiti činjenicu da ovog trenutka ne vrijede ništa, jer prvo moraju proći test koji je pred njima.

U radu s horoskopom, pripremni se rad svodi na deset točaka, s time da se deseta odnosi na rad s progresijama, koje služe za predviđanje budućih događaja. Prvo će nam se možda učiniti kako na izradi liste ima puno posla, ali ako smo dobro usvojili temeljno znanje, s time možemo brzo izaći na kraj. S malo prakse, kroz sve točke se može vrlo brzo protrčati, obavljajući posao koji nam ni jedan računalni program nije u stanju ponuditi. Astrološki programi pomažu jedino u brzini izračunavanja karte rođenja ili u prikazivanju aspekata. Kad završimo s tehničkom pripremom lociranja značenja, s izuzetkom progresija, naša je lista potpuna.

Astrolog prije svega ne smije zaključke donositi unaprijed, svakako ne prije nego svlada simboličko značenje. Zato je vježbu dobro započeti horoskopima slavnih ljudi, jer se u njihovim kartama može vidjeti zašto su postali slavni. Kada dođemo u priliku sami odrediti glavno obilježje karte koja ukazuje na prirodu nečijeg uspjeha ili reputacije, to nam može predstavljati traženi dokaz. Tada ćemo vidjeti kako se sva osnovna obilježja karte, zamisli i sugestije, mogu staviti na jedan jedini list papira.

         
Ocjena: 4.5 / 5 (483 ocjena)