Astrolozi – premošćivanje ponora

Astrolozi - premošćivanje ponora

Svaki se astrolog suočava s mnoštvom frustracija dok pokušava svladati izračunavanje i crtanje karte, nakon čega u pravilu shvati da se pred njim nalazi samo prazan list i nada se da će na neki način iz njega izvući blago. U takvoj situaciji skloni su panično pretraživati svu moguću literaturu u potrazi za ključnim riječima, koje će im objasniti značenje položaja planeta u kućama i znakovima.

Obuzeti zanosom, upuštaju se u borbu s aspektima, pa zapisuju i svrstavaju sve elemente i kvalitete, analiziraju svaki planet, i kada se na kraju osjete potpuno bespomoćnima da iz svega izvuku neki smisao, doznaju da postoje tehnike kojima se dobivaju odgovori na sve njihove probleme.

Odgovor je ponuđen takozvanom, regresivnom tehnikom. Riječ je o tome da potraga za ispravnim načinom interpretacije karte ne dovodi bliže rješenju, nego je zapravo put koji iz pozadine gura naprijed, do samog srca horoskopa. Upravo zbog toga mnogi polaznici odustaju od astrologije, suočeni s mnoštvom podataka shvate da nisu u mogućnosti sastaviti elemente karte i ponuditi smisleno tumačenje. Jednostavno rečeno, kao što ne možemo svi biti slikari, glazbenici, tako ne može ni astrolog svatko biti.

         
Ocjena: 4.6 / 5 (420 ocjena)