Indijanski horoskop

Indijanski horoskop

Indijanci štuju prirodu i vode svoj život prema njoj. Vjeruju kako su njihovi prijašnji životi imali veze sa biljkama i životinjama te su smatrali da su upravo oni njihovi zaštitnici. Koliko su oni bili privrženi životinjama pokazuju njihova imena koja su davali sami sebi, tako npr. imamo Bik Koji Sjedi, Prerijski vuk i slično.

U indijanskom horoskopu znakovi su vezani upravo uz životinje i svaki taj znak ima svoje karakteristike koje opisuju karakter osobe.

Vidra – 20.1 – 18.2.

Osobe rođene pod ovim znakom su vrlo inteligentne, komunikativne, slobodnog su duha, te vole društvo. Temperamentne su, kreativne i vole pomagati drugima. Što se tiće ljubavi, magični su ljubavnici, vole obitelj, te su vrlo predani roditelji. Slažu se sa Jelenom, Crvenim Orlom, Sobom i Gavranom. Totem koji se pripisuje Vidri je srebro koje simbolizira prijateljstvo, sjaj duše, mudrost.

Puma – 19.2. – 20.3.

Ove osobe su nesigurne u sebe i često su zatvorene te nemaju naviku iskazivati svoje osjećaje. Znaju biti dosta depresivni i skloni su melankoliji. Što se tiće ljubavi, vrlo često ne znaju što hoće. Njihove vrline su upornost, izdržljivost i snaga. Njihov totem je tirkiz koji će im donijeti hrabrost i uspjeh. Isto tako, tirkiz štiti od uroka, te se često koristi kod izrade braćnog prstenja. Puma se slaže sa Djetlićem, Mrkim medvjedom, Zmijom i Dabrom.

Crveni orao – 21.3. – 19.4.

Ovaj znak krasi optimizam, vole život u dvoje, imaju veliku energiju, u duhovnom i tjelesnom smislu, uvijek kažu što misle iako to nije uvijek dobra ideja. Najbolje se slažu sa Sobom, Jelenom i Gavranom. Zaštitni totem je poludragi kamen opal dobro utjeće na vid, pamćenje i inteligenciju.

Dabar – 20.4. – 20.5.

Osobe rođene pod ovim znakom su kreativne, inteligentne, uporne, dobri radnici. Materijalisti su i novac im je bitan. Dobro se slažu sa Pumom, Zmijom, Mrkim medvjedom i Divljom guskom. Njihov totem je crveni šljunak za koji se vjeruju da nosi bogatstvo, zdravlje i sreću.

Jelen – 21.5. – 20.6.

Osobe koje su rođene pod ovim znakom vrlo su rječiti, imaju dosta energije, te znaju biti dosta površni. Žene u ovom znaku vole se isticati, dok su muškarci uporni u ustrajni u tome da dođu do svog cilja. Njihov totem je ahat koji pomaže u smanjenju napetosti. Dobro se slažu s Vidrom, Sobom i Crvenim orlom.

Djetlić – 21.6. – 21.7.

Osjećajne su osobe, privržene su obitelji, te dom gledaju kao zaštitu i sigurnost. Često se oslanjaju na svoju intuiciju, mogu biti agresivni pogotovo ako su im najbliži u opasnosti. Njihov totem je jaspis, kamen koji štiti od ugriza zmija, od demona, koji donosi radost i štiti trudnice. Slaže se odlično sa Zmijom, Divljom guskom, Pumom i Dabrom.

Moruna – 22.7. – 21.8.

Ove osobe su u duši dobre osobe, ali vole nadmetanja i vole kada su najbolji, te ponekad zbog toga ispadnu arogantni i puni sebe. Inače su ambiciozni, hrabri, spontani su te imaju dosta samopouzdanja. Slažu se sa Crvenim orlom i Gavranom.

Mrki medvjed – 22.8. – 21.9.

Osobe rođene po znakom Mrki medvjed imaju kontrolu nad svojim osjećajima, pravedni su, a kada to treba imaju snagu i hrabrost. Kada se zaljube žele brak i obitelj. Njihov totem je ametist koji simbolizira kreativnost, duhovni mir, pojačava intuiciju, a kada se ametist stavi ispod jastuka donosi dobre snove.

Gavran – 22.9. – 22.10.

Gavrani su emotivci, imaju dosta prijatelji, brinu o drugima, u ljubavi su vjerni, dobri su roditelji, ponekad su nesigurni, a i često mijenjaju raspoloženja. Najbolje se slaže sa Morunom, Vidrom, Jelenom, Crvenim orlom i Sobom. Totem Gavrana je jaspis koji simbolizira radost, štiti trudnice, štiti od demona, te otklanja bol.

Zmija – 23.10. – 22.11.

Osobe rođene u znaku zmije vrlo su lukave, imaju dobru intuiciju, uvijek žele neku promjenu u svom životu, često mijenjaju svoju narav, te su atraktivne suprotnom spolu. Najviše se slažu sa Dabrom, Pumom, Djetlićem i Divljom guskom. Malahit je njihov totem koji simbolizira duhovnu snagu i unutarnju energiju.

Sob – 23.11 – 21.12.

Osobe rođene pod ovim znakom mogu reagirati naglo u nekim situacijama i oštro, ali su pouzdani i imaju dobru intuiciju. Bore se za pravdu, kažu što misle, vole putovati, duhoviti su, a u ljubavi ne znaju uvijek što hoće. Najbolje s e slažu sa Crvenim orlom, Morunom, Jelenom i Gavranom. Njihov totem je obsidijan koji pomaže kod proricanja i liječenju rana.

Divlja guska – 22.12 – 19.1.

Vrlo su inteligentni, osjetljive su prirode i mogu se lako uvrijediti, inače su ambiciozne i marljive osobe. Dobro se slažu sa Djetlićem, Pumom, Zmijom, Dabrom i Mrkim medvjedom. Njihov totem je kvarc koji simbolizira snagu, te ima moći mudrost, proricanje i vidovitost.

         
Ocjena: 4.6 / 5 (306 ocjena)