Karmička ljubav i što ona znači

Karmička ljubav i što ona znači

Kroz našu slobodnu volju smatramo,kako dobru,tako i lošu karmu.U smislu „kako prostreš,tako legneš“. Karma je povezana s idejom ponovnog rođenja.Simbolizira uzrok i posljedicu koji se nastavljaju vječno. Svako naše djelo je zapisano u nevidljivu knjigu koju sami pišemo. Teške životne situacije nas dovode do pitanja jesmo li to zaslužili i izazivaju bijes na cijeli svijet zbog nepravde,no sve je to s razlogom.

Karmička ljubav jedina ima snagu uzdrmati naš život. Na prvi pogled se javlja prepoznavanje, jer karmičke veze najčešće ostvarujemo s osobama iz prošlosti. Nastavlja se kao nezavršen odnos između dvoje ljudi iz ranijeg života.Razumijevanje i privlačnost kao da nikada nisu ni prestali. Rađa se velika ljubav u kojoj dolazi do „karmičkog izgaranja“. Intenzitet ljubavi je izuzetno jak, element seksa je gotovo ovisnički, želja i strast za osobom dovodi do ludila. No, takve ljubavi uglavnom imaju vijek trajanja. Postaju teške i zahtjevne jer se otvaraju stare rane. Javljaju se nedoumice „da li da je želim ili ne želim“? Deblji kraj izvlači ona osoba koja nosi dug iz prošlog života prema svom partneru. Osoba koja pati u vezi uvijek više voli, a patnja je dokaz da je na pravom putu da o sebi nešto nauči.

Slijedi niz pitanja, postoji li nekoliko karmičkih ljubavi, kako razlikovati sudbinsku vezu od karmičke? Sudbinska veza je iznad psihičkog i fizičkog nivoa. Karakterizira ju intenzivna povezanost između dvoje ljudi. Kada započne traje cijeli život. Karmička veza je trenutna i što se češće u ovom životu susretnemo s takvom ljubavi dobivamo mogućnost da ljubavlju uravnotežimo zlo koje smo si davno prije nanijeli.

 
         
Ocjena: 4.8 / 5 (490 ocjena)