Mentalna higijena – znamo li pronaći ritam u sebi?

Mentalna higijena - znamo li pronaći ritam u sebi?

Danas živimo ubrzanijim ritmom nego ranije. Pitanje dal uopće živimo svojim ritmom ili dal uopće znamo pronaći taj ritam u sebi? Iskreno velika većina ne razumije da svaki čovjek mora pronaći svoj ritam prepoznati svoju energiju.

Koliko puta ste se digli iz kreveta a da niste imali osjećaj da ste se odmorili? Dižete se odlazite u kupaonicu radite svoj jutarnji ritual po šabloni po navici i odlazite na svoj posao, radite, brzo kako se to od vas zahtjeva, jedva čekate kraj radnog vremena.

Kad ono dođe kraj radnog vremena i vi trebate ići kući a vani kaos, jurnjava tramvaji, auti brzo voze a još počne i kiša padati a vi samo želite što prije kući.

Pitam se dal je to taj ritam kojeg vi priželjkujete? Nakon dugog vremena dogodi se da ste konačno našli vrijeme da izađete iz kolotečine a ne znate to vrijeme niti upotrjebiti.

Istina je, nismo svi rođeni da sjedimo i meditiramo, ali rođeni smo da spoznamo sebe i svoje vlastite vrjednosti i svoje talente. Koliko puta ste htjeli baviti se nekim hobijem možda slikanjem, kiparenjem, štrikanjem, pisanjem ili pak planinarenjem i uvijek ste sebe stavljali na zadnje mjesto? Sigurna sam da ste rekli ma ne sad, saad nemam vremena. To je laž.

Kako bi ste izbjegli akumulaciju stresa a time i bolesti treba se uskladiti sa svojom prirodom sa božanskom svijesti. To znači da prestanete živjeti život po tuđim očekivanjima i po tuđim matricama. Shvatite da vam nitko drugi neće dati taj mir, tu ljubav, tu usklađenost osim vas samih. Sve što trebate je u vama. Mentalna higijena je obavezna i sastavni je dio svakog ljudsko bića ako želi živjeti dostojanstveno, mirno i u skladu sa sobom. Recepta nema ali vam ovo možda može pomoći.

Svakoga jutra i dana trebamo ustati sa voljom za životom i željom za srećom i ljubavlju. Trebamo se dobro rastegnuti i protegnuti, uživajući u svakom trenutku. Sada trebamo postaviti svoje ciljeve novog dana svoga života. Sve što je bilo, bilo je, a ono što će doći bit će rezultat našeg djelovanja. Zato trebamo obratiti pažnju na ono što jesmo upravo sada. Želim vam najbolji dan dosada.

 
         
Ocjena: 4.7 / 5 (575 ocjena)