Merkur u znakovima zodijaka

Merkur u znakovima zodijaka

Merkur u Ribama može ukazivati na nepreciznost, sklonost prijevarama, varkama i nepreciznost. Merkurove osobine u Ribama teško dolaze do izražaja. To su osobe koje ne uče, nego upijaju znanje, paranoično skrivaju vlastita ograničenja i slabosti, okultne su, nelogične i intuitivne. Merkur u Ribama daje osobe koje svijet promatraju na svoj način. Tajanstvene su osobe i kroz život su im vrlo izražene emocije.

Merkur u Vodenjaku pokazuje način na koji osobe razmišljaju i komuniciraju. To su osobe koje su vrlo dobri i vjerni prijatelji. Uvijek su dobordošli u društvu i okruženi su s prijateljima. Te osobe se znaju izraziti, ponekad su tvrdoglave, društvene su i studiozne. Kreativno razmišljaju i brzo shvaćaju.

Merkur u Jarcu nastupa časno, pažljivo i trijezno. Merkur u Jarcu daje realne i organizirane osobe koje su ustrajne i odgovorne u svemu što rade. To su diplomatični detaljisti koji odlično pamte, ponekad su bešćutni, samosvjesni, brižljivo paze na svaku riječ i nemaju osjećaja za šalu ili laku konverzaciju.

Merkur u Strijelcu može ukazivati na prelaženje svih granica, sklonost preuveličavanju, pretjeranu brbljavost i nedostatak takta. Merkur u Strijelcu daje ambiciozne i temperamentne osobe. Te osobe su tipični impulsivci, poštene su i progresivne osobe. Merkur u Strijelcu često ukazuje na ljubav prema raspravljanju i satiričkom izražavanju.

Merkur u Škorpionu predstavlja neku vrstu borbe i doživljava sve kao nadmetanje. Merkur u Škorpionu nastupa sumnjičavo, skeptično, kritično i izravno. To su osobe koje imaju veliku sposobnost koncentracije i ništa ne procjenjuju na temelju dosadašnjih iskustava. Tim osobama je sve borba i sve doživljavaju kao nadmetanje.

Merkur se u Vagi prezentira kao osobnost finog i širokog apstraktnog uma. Merkur u Vagi daje ljubazne i prilagodljive osobe koje izrazito drže do svog izgleda i mišljenja drugih ljudi. Izuzetno su privlačne i šarmantne osobe.

Merkur je u Djevici egzaltiran. Njegova sposobnost komunikacije, točnost, vještina i spretnost izvrsno se uklapaju u znak Djevice. Ovdje srećemo osobe koje su stalno u potrazi za novi izazovima i znanjem. U ovoj kombinaciji srećemo skladištare, savjesne službenike i učitelje. To su osobe koje stalno nešto istražuju i sve primjećuju.

Merkur u Lavu nastupa ponosno i s osjećajem dostojanstva. Merkur u Lavu daje temperamentne, sposobne i ambiciozne osobe. To su osobe koje karakterizira komunikativnost, samopouzdanje i ambicioznost. U ljubavi su skloni čestom zaljubljivanju i odljubljivanju.

Merkur u Raku daje dugo i duboko pamćenje, suosjećajnost i diplomatičnost. Merkur u Raku daje diskretne i taktične osobe. Tim osobama je potrebna podrška drugih osoba kako bi se osjećali sigurno. Kroz život ih vode emocije i često u svojim razmišljanjima nisu realni.

Merkur je u Blizancima u jednim od svojih domicila. Osobe u ovoj kombinaciji brzo komuniciraju, znaju izraziti misao i šarmirati. Te osobe se bez problema mogu izvući iz svake situacije. Njihove glavne karakterne osobine su velika moć zapažanja i znatiželja. Vole rutinu, raznolikost i promjene.

Merkur u Biku komunicira usporeno i oprezno. Merkur u Biku daje veoma strpljive osobe. Te osobe ponekad ostavljaju dojam nezainteresiranosti jer sporo i promišljeno reagiraju. Te osobe nisu sklone prihvaćanju novih ideja. Znaju šarmirati i izraziti misao.

Merkur u Ovnu djeluje brzopleto, često zna djelovati i brzomisleće, brzo shvaća, često zna nastupati oštrim sarkastičnim rječnikom i jako dobro improvizira. Merkur u Ovnu daje impulzivne osobe. To su osobe koje imaju veliku moć zapažanja i govore ono što misle. Te osobe su odlični govornici i sposobni su nametnuti svoju volju drugima.

         
Ocjena: 4.5 / 5 (548 ocjena)