Sat rođenja i karakter

Sat rođenja i karakter

Za preciznu izradu horoskopa, osim dana, mjesta, godine, potrebno je znati i točan sat rođenja.

Karakter nam se određuje prema satu rođenja. Astrološki gledano, jedan dan tj., 24 sata, podijeljen je na 12 astroloških planetarnih kuća. Svaka kuća ima svog vladara, koji njome upravlja. Pa isto tako, nije baš svejedno u kojem satu donosimo važne odluke, dogovaramo vjenčanje, poslovni dogovor.

Dan je podijeljen u šest vremenskih razdoblja koja diktiraju čovjekove karakterne osobine, na koje utječu putanje planeta.

Prvo razdoblje je od ponoći do četiri ujutro­naziva se i razdoblje sanjara. Ljude rođene u ovom periodu krasi upravo taj sanjarski duh. Drugo razdoblje je od četiri do osam ujutro­naziva se i najupornijim ranoraniocima. Karakterizira ih visoka inteligencija koja ne donosi korist. Treće razdoblje je od osam do podneva­razdoblje optimista i filozofa. To su najčešće umjetničke duše. Četvrto razdoblje je od podneva do šesnaest sati­karakterizira ih kreativnost i energija. Stvoreni da budu učitelji. šesnaest do dvadeset sati­naziva se vremenom lutalic. Krasi ih nemiran duh. Šesto razdoblje je od dvadeset sati do ponoći­razdoblje puno samopouzdanja. Oni su prirodni vođe, posjeduju dominantan duh koji brzo osvaja.

         
Ocjena: 4.7 / 5 (521 ocjena)