Simbolika dana u tjednu

Simbolika dana u tjednu

Svaki dan u tjednu ima neko svoje značenje, a s time i svaki taj dan donosi neku svoju aktivnost ili neaktivnost. Saznajte koji dan u tjednu vam donosi povoljan trenutak za neke aktivnosti, a koji vam savjetuju da ne poduzimate drastične korake.

Ponedjeljak – za ponedjeljak nije pametno započeti neke važne poslove, baš radi toga jer se za ovaj dan kaže kako je dosta promjenjive prirode. Ovaj dan ima i svoju boju a to je srebrna ili bijela. Odličan je dan za rješavanje nekih problema, za razgovor, za kućanske poslove.

Utorak – dobar je dan za neke stvari za koje nam trebaju hrabrost i stav. Uz utorak se vežu temperament i borbenost. Boja za utorak je crvena, utorkom se okružite crvenom bojom. Za ovaj dan je idealno raditi stvari ili obavljati obaveze koje ne traže mentalni napor.

Srijeda – odličan dan za posao, neka putovanja i za druženje s prijateljima. Energičan je dan, povoljan za studente, za ispite, a za srijedu je vezana zelena boja.

Četvrtak – za ovaj dan se savjetuju važni poslovni projekti, zaključivanje posla, potpisivanje važnih ugovora i slično. Takođe se kaže kako je četvrtak idealan za bilo šta, prije su se ljudi i ženili četvrtkom jer ovim danom vlada Jupiter koji bi im tada dao blagostanje i sreću u braku. Žuta boja veže se uz četvrtak.

Petak – ružičasta boja je vezana za petak i to je dan za romantiku i ljubav. Odličan dan za obitelj, druženje i zabavu.

Subota – u subotu radite stvari koje ne stignete preko tjedna, posjetite rodbinu, pomognite nekome, obavite poslove čišćenja i pospremanja. Subota je inače mračan dan, dan kada treba rješavati neke probleme, iako se subota veže uz izlaske to nije tako. Crna boja se veže uz subotu.

Nedjelja – napravite svoje planove za idući tjedan. Dan provedite s obitelji, uživajte. Isto tako nedjelja se naziva i danom Sunca. Uz ovaj dan veže se zlatna ili žuta.

         
Ocjena: 4.7 / 5 (545 ocjena)