Vježba – opažaj i doživljaj suptilne energije

Vježba - opažaj i doživljaj suptilne energije

U ovoj vježbi povećavamo osjetljivost na suptilna zračenja koja okružuju naše tijelo. Vježbu možemo izvoditi sami ili je prilagoditi izvođenju s pomoćnikom.

Ruke imaju veću energetsku aktivnost. One mogu postati vrlo osjetljive na suptilne energije. Njima ih možemo osjetiti i odaslati prema van, što je poznato kao Kraljev dodir, polaganje ruku te eterski ili terapeutski iscjeliteljski dodir. Na tijelu postoji niz takvih točaka. Njih je sedam povezano s tradicionalnim čakrama. Energetske su emanacije oko tih područja tijela jače.

Počinjemo vježbu rukama, jer je njima lakše otkriti suptilne auričke energije.

Počnimo tako da se ugodno smjestimo u sjedećem položaju. Dobro je prvo napraviti vježbu opuštanja.

Brzo trljajmo dlanove petnaest do trideset sekundi. Tako pobuđujemo njihovu osjetljivost.

Odmaknimo ruke od sebe trideset do sedamdeset centimentara, a dlanove okrenimo jedan prema drugom. Razmaknimo ruke oko pola metra.

Polako približavajmo ruke. Približimo ih koliko god možemo, a da se ne dodirnu.

Polako ih odmaknimo na otprilike petnaest centimetara. Ponovimo polako pokret približavanja i udaljavanja. Pokreti neka budu spori i postojani.

Izvodeći vježbu obratimo pažnju na ono što osjećamo, pritisak ili nešto drugo, škakljanje, trnce, možda gustoću koja se materijalizira između naših ruku, toplinu, hladnoću ili pulsiranje.

Posvetimo nekoliko minuta pokušaju da odredimo što osjećamo. Neka nas ne brine da li to zamišljamo ili ne, ili da li imamo različita iskustva od drugih. Zapamtimo da imamo jedinstvenu frekvenciju aure, pa je možemo različito i osjetiti. Bitno je jedino što mi sami doživljavamo.

Vježba pomaže koncentraciji i spoznaji da naše energetsko polje ne prestaje na koži. Dobro bi bilo iskustva i utiske zapisati, tako da ih kasnije možemo usporediti s iskustvima kad sposobnost još više razvijemo.

Kad smo završili navedenu vježbu, možemo krenuti dalje. Oslobodimo slabiju ruku od odjeće. Držimo drugu ruku oko pola metra iznad gole podlaktice.

Polako spuštajmo ruku prema podlaktici. Obratimo pažnju na sve što možemo osjetiti, na kojoj udaljenosti od podlaktice osjećamo njezinu energiju. Sjetimo se da osjećaj može biti pritisak, toplina, hladnoća, gustoća… Ne treba biti snažan, ali bismo ga trebali osjetiti. Ako ne osjećamo, polagano ponovimo vježbu. Sjetimo se da svaki put iznova budimo svjesnost o suptilnim energijama.

 
 
         
Ocjena: 4.8 / 5 (463 ocjena)