Vježba – otkrivanje upada u auru

Vježba - otkrivanje upada u auru

S ovom vježbom uvećavamo senzitivnost na utjecaje vanjskih energija, međudjelovanja i upade u naše auričko polje. Za nju nam treba pomoćnik.

Opustimo se i stanimo leđima okrenuti zidu zatvorenih očiju.

Pomoćnik treba stati na drugu stranu prostorije.

On se u tišini polako kreće prema nama, dok ga ne osjetimo u svom auričkom polju. Približava se korak po korak, sa stankom nakon svakoga koraka.

Držimo oči zatvorenima, a um usmjerimo samo na svoju auru. Možemo staviti vatu u uši i povez na oči, tako da ne bude audio-vizualnih podražaja. Obratimo pažnju na atmosferu sobe prije nego što počnemo.

Koliko blizu pomoćnik prilazi prije no što ga možemo osjetiti? Kakve utiske imamo? Možemo li osjetiti kada se pomiče s jedne strane na drugu? Uključimo treću ili četvrtu osobu. Možemo li lakše osjetiti njihove energije ako se kreću zbijenije?

Ova je vježba dobra za eksperimentiranje i zabavu. Prije no što počnemo označimo točku oko dva metra od nas. Dok zatvaramo oči , ostanimo usredotočeni na tu točku. Možemo li osjetiti kada partner prelazi tu nevidljivu crtu? Kako to doživljavamo? Što se zbiva ako je dvije osobe prijeđu?

Učimo se proširiti mimo fizičkog tijela. Tako razvijamo veću osjetljivost spram cjelokupnog auričkog polja. Uvećavajući taj osjećaj senzitivnosti, uvećat ćemo i svoje vizualne opažaje.

 
 
         
Ocjena: 4.8 / 5 (276 ocjena)