Vježba – slanje i opažaj energetskih obrazaca

Vježba - slanje i opažaj energetskih obrazaca

U ovoj vježbi povećavamo svjesnost o tome kako vanjske energije djeluju na nas. Uvećavajući auričku osjetljivost možemo blokirati energije koje stvaraju stres i potaknuti one koje iscjeljuju.

Ugodno se smjestimo u sjedeći položaj. Opustimo se. Oči možemo zatvoriti, no nije nužno.

Okrenimo jedan dlan prema gore. Usmjerimo kažiprst druge ruke spram dlana prve. Prst bi trebao biti deset do petnaest centimetara iznad druge ruke.

Udahnimo nekoliko ugodnih, dubokih, sporih udisaja. Dok dišemo, zamislimo kako se energija nakuplja u ruci s usmjerenim kažiprstom.

Nakon nekoliko minuta, polako počnimo rotirati kažiprst u malim krugovima. Vizualizirajmo mlaz energije koji spiralno izlazi iz njega da bi stvorio krug energije koja dodiruje dlan druge ruke. Vizualizirajmo spiralni mlaz energije. Ne brinimo da li umišljamo ili ne, jer radimo da bi dokazali kako energija slijedi naše misli.

Obratimo pažnju na ono što osjećamo na dlanu ruke. Možemo osjetiti stvaranje kruga topline. Možemo osjetiti gustoću, pritisak ili trnce na dlanu. Ponekad je u ovom trenutku korisno zatvoriti oči. Što više umom odašiljemo i kažiprstom usredotočujemo energiju, osjećaj će biti jači.

Nakon vježbe s dlanom, izvodimo istu vježbu iznad podlaktice. Vizualizirajmo i šaljimo energiju, u malim spiralama, prema podlaktici. Obratimo pažnju na ono što osjećamo. Vremenom i praksom otkritI ćemo kako osjećaj ostaje prilično isti. Mijenjat će se intenzitet. Ovakvim vježbama počinjemo prepoznavati osjete koji nam govore da nešto suptilno utječe na naše energetsko polje.

Nešto slično možemo izvesti s drugom osobom. Ona neka stane leđima okrenuta prema nama. držimo ruku petnaest do trideset centimetara od nje. Polako šaljimo energiju iz svoje ruke prema njezinim leđima, kao što smo činili sa svojom rukom. Šaljimo jednostavne geometrijske oblike poput krugova, kvadrata, trokuta. Neka druga osoba pokuša osjetiti što crtamo na njoj ne dodirujući je.

Neka pokuša osjetiti i pogoditi oblik koji crtamo na njoj. Obratimo pažnju na ono što osjećamo i doživljavamo.

Postepeno povećajmo razdaljinu. Koliko se daleko možemo maknuti od svoje ruke i još uvijek osjećati krugove na njoj? Koliko daleko može netko stajati iz nas i slati energetske obrasce na naša leđa, a da ih i dalje možemo razaznati? Da li je osjećaj drugačiji kad je razdaljina veća? Obratimo pažnju na svoje reakcije, jer tako uvećavamo svoju sveukupnu osjetljivost na suptilne energije i njihov utjecaj na našu auru.

Polako spuštajmo ruku prema podlaktici. Obratimo pažnju na sve što možemo osjetiti.

 
 
         
Ocjena: 4.8 / 5 (325 ocjena)