Značenje tarot karte Kralj diskova

Značenje tarot karte Kralj diskovaKralj diskova je uspješan, samopouzdan, brz i autoritativan. Simbolizira tradiciju i konvencionalnost. Za razliku od Kraljice, karta Kralja poručuje da slijedi razdoblje u kojem je važno da razum nadvlada osjećaje. Slijedi period u kojem je važno postići samokontrolu i služiti se uobičajenim, sigurnim načinima rješavanja problema. Nije vrijeme za ekscentrične i neuobičajene poteze. Ova karta može predstavljati i konkretnu osobu iz Vašeg života – tamnijeg, naočitog i vrlo muževnog muškarca.

Posao

Posao bi trebao biti vrlo uspješan i Vaš trud neće proći neopaženo. Nemojte previše riskirati i budite temeljiti. Starija muška osoba mogla bi Vam postati kamen spoticanja. Ako ste u fazi traženja posla pokušajte biti sam sebi nepristran promatrač, sami na sebi nađite razloge zbog kojih bi Vas vrijedilo zaposliti.

Ljubav

Kada se u kontekstu ljubavi otvori Kralj diskova to je uvijek odličan znak. Uskoro ćete upoznati nekoga tko će Vas doslovno oboriti s nogu. Nemojte glumiti nešto što niste jer ćete se toj osobi svidjeti baš ovakvi kakvi jeste. Ako ste u vezi odnos sa partnerom će Vam postati mnogo ljepši i otvoreniji, ali nemojte očekivati da Vam voljena osoba čita misli, nemojte biti lijeni reći ono što mislite.

Financije

Kralj diskova označava skori novčani dobitak, ali Vas i upozorava na potrebu za disciplinom, racionalnošću i redom. Budite sigurni da u svakom trenutku znate koliko imate na što možete računati.

Zdravlje

Na području zdravlja je isto važno uvesti red i disciplinu. Obratite pažnju na prehranu. Ako se zapitate koje su Vaše zdrave navike odgovor će biti taj da ih nema, pa se potrudite da na tom polju svakako nešto napravite.

Duhovnost

Obavezno nađite vrijeme za vlastiti duhovni rast; odvojite vrijeme u kojem ćete dozvoliti emocijama da iziđu na površinu. Nemojte se bojati dubokog proživljavanja i radosti i tuge.

Karta okrenuta naopako

Karta Kralja okrenuta naopako označava razdoblje nesamostalnosti, neodgovornosti, neaktivnosti, neiskrenosti i usmjerenosti na materijalno. Okrenuti Kralj ukazuje na situaciju u kojoj želite izbjeći odgovornost i pobjeći od situacije. Savjetuje Vam da postanete svjesni koliko ste postali usredotočeni na novac i dobitak. Obratite malo pažnju na ljude oko sebe i posvetite se obitelji.

         
Ocjena: 4.9 / 5 (544 ocjena)