Značenje tarot karte Kralj štapova

Značenje tarot karte Kralj štapovaKralj štapova predstavlja drugi pol Kraljice; on je uspješan, samopouzdan, brz, hladne je glave, iznimno optimističan. Karta Kralja poručuje da slijedi razdoblje u kojem je važno da razum nadvlada osjećaje. Slijedi period u kojem je važno postići samokontrolu kako bi mogli ovladati i situacijama koje će zahtijevati donošenje težih odluka. Kralj štapova može doslovno predstavljati jednu osobu iz Vašeg života koja ima vrlo povoljan učinak na Vas. Općenito, može značiti i da muškarci koji vas okružuju u ovom razdoblju imaju značajnu ulogu.

Posao

Posao bi trebao biti vrlo uspješan i Vaš trud neće proći neopaženo. Vrlo je važno da posvetite pažnju organizaciji posla, nakon čega će sve ići “glatko”. Muškarac svjetlije kose koji Vam je nadređen biti će Vam od velike pomoći. Ako ste u fazi traženja posla pokušajte biti sam sebi nepristran promatrač. Ukoliko Vam muška osoba svjetlije kose nudi pomoć svakako ju prihvatite jer dolazi iz dobronamjernih pobuda.

Ljubav

Vjerojatno je da će Vas privući osoba koja je znatno starija od Vas, osoba koja voli red, organizaciju i vrlo je racionalna. Simpatije će biti uzajamne. Preusmjerite pažnju sa karijere i posla na ljubavni aspekt života.

Financije

Kralj štapova Vas upozorava na potrebu za disciplinom, racionalnošću i redom. Budite sigurni da u svakom trenutku znate koliko imate, na što možete računati i koliko smijete potrošiti. Važno je da se ne zaigrate previše jer bi posljedice mogle biti dugoročne.

Zdravlje

Na aspektu zdravlja je isto važno uvesti red i disciplinu. Obratite pažnju na prehranu, možda je potrebno napraviti test intolerancije na hranu. U globalu, tjelesna kondicija i snaga organizma u odličnom su stanju.

Duhovnost

Obavezno nađite vrijeme za vlastiti duhovni rast; odvojite vrijeme u kojem će se lijeva strana mozga malo “odmoriti” i dati prostora desnoj strani. Posvetite se meditaciji jer ste na putu duhovnog istraživanja koje može biti vrlo zbunjujuće i iscrpljujuće.

Karta okrenuta naopako

Ovako okrenuta karta simbolizira egoističnog čovjeka sa velikom potrebom za moći, netolerantnost i osuđivanje. Označava razdoblje nesamostalnosti, neodgovornosti i neaktivnosti. Okrenuti Kralj ukazuje na situaciju u kojoj želite izbjeći odgovornost i pobjeći od situacije. Savjetuje Vam da postanete svjesni koliko ste ovisni o drugim ljudima, nezreli i neodgovorni.

 
 
         
Ocjena: 4.8 / 5 (406 ocjena)