Značenje tarot karte Sedmica štapova

Značenje tarot karte Sedmica štapovaSedmica štapova simbolizira slobodu, neovisnost, učenje i kreativnost. Ako ste u nekim konfliktima budite sigurni da ćete iz njih izaći kao pobjednik. Stvari će se odvijati na način koji želite, osjećati ćete se odlično i svi projekti će se kretati zamišljenim smjerom. Nažalost, još uvijek osjećate nedostatak samopouzdanja i sumnjate u vlastite procjene, ali nemojte dozvoliti da Vas to pokoleba. Sada je vrijeme da poduzimate akcije usprkos strahu koji osjećate.

Posao

Ako ste ikada razmišljali o pokretanju vlastitog posla sada je vrijeme da se upustite u ostvarivanje tog projekta. Kompetentni ste i sasvim spremni na taj korak. Ako se pak osjećate nesigurnim u taj pothvat, radite na tome dok ste još na starom radnom mjestu – tako ćete opuštenije i sigurnije ostvarivati korake do tog ostvarenja.

Ljubav

Nemojte oklijevati da kažete partneru sve što Vas muči, iako Vam se čini da nećete naići na razumijevanje razgovor će poboljšati Vaš odnos i biti ćete iznenađeni razumijevanjem i podrškom koju će Vaš partner pokazati. Ako niste u vezi, Sedmica Vam govori da ćete upoznati zanimljivu osobu daleko od uobičajenih mjesta na koja zalazite, ne oklijevajte isprobati nešto novo.

Financije

Priljev novca će Vam doći nenadano – imate u posjedu vrijednost za koju ste mislili da je gotovo bezvrijedna. Godinu ćete zatvoriti sa priličnim viškom novca. Pripazite kuda ulažete novac.

Zdravlje

Previše brinete bez ikakvog razloga, zdravlje Vam je uistinu dobro. Čak i ako imate neku zdravstvenu poteškoću pozitivnim ćete ju stavom izliječiti.

Duhovnost

Suočavate se sa strahovima i borite sa njima – taj će Vam proces mnogo značiti u daljnjem životu. Prevladavanje tvrdo ukorijenjenih strahova stvorit će Vam potpuno nove vidike i obrasce ponašanja, izići ćete kao mnogo snažniji karakter. Razjasnite si koje su Vam želje, ne budite skromni i ostvarite ih.

Karta okrenuta naopako

Ovako okrenuta karta simbolizira osjećaje nemoći, nedostatnost i nedoraslost. Kada Vam se pojavi Sedmica štapova ovako okrenuta znači da se bojite budućnosti i da pred Vama stoje mnoge prepreke kojima se nećete osjećati doraslo. Zbog manjka samopouzdanja moguće je da će bitke pred Vama biti izgubljene. Upamtite da Vi nad sobom imate kontrolu i da ništa nije unaprijed izgubljeno. Karta Vas samo upozorava da nadiđete vlastite nesigurnosti i letargiju u koju su Vas upravo one dovele, kako bi uspješno prevladali poteškoće. Nemojte dozvoljavati drugima da Vas iskorištavaju.

 
 
 
         
Ocjena: 4.6 / 5 (358 ocjena)