Autosabotaža veze

Autosabotaža veze

Da bi se veza razvijala u pravom smjeru, treba u nju stalno ulagati. To ponekad znači da ćete partnerove potrebe staviti ispred svojih, pristati na kompromis ili se žrtvovati za svoju bolju polovicu bez pitanja. Takve situacije ljuljaju vaš odnos i tjeraju vas da nesvjesno sabotirate vezu.

Želite promijeniti partnera

Zašto se više ne trudiš oko kućanskih poslova, zašto nisi malo tolerantniji, zašto više vremena ne provodiš sa mnom? Jedna od najčešćih greški je pomisao da možete promijeniti partnera. Promjena je moguća samo ako to druga strana želi. Ako ona odluči poraditi na svojoj osobnosti, to je njezin izbor, a ne vaš. Stavite se u partnerovu poziciju i zamislite da vas netko na silu pokušava promijeniti.

Zlatna rezerva

Ljudi se vole osigurati sa svih strana, pa čak i u ljubavi. Pojedinci ostavljaju svoje opcije otvorenima unatoč tome što kraj sebe imaju partnera. Zbog straha od obaveza ili bojazni da će ostati sami, u rezervi drže bivšeg partnera ili prijatelja. Najčešće je to netko s kim se povremeno upuštaju u bezazleni flert, ali ih drže na distanci sve dok im ne zatrebaju.

Ne želite podići vezu na novu razinu

Veza pruža određenu udobnost, ali katkad to stanje postane krinka pod kojom se parovi skrivaju. Ona bi trebala napredovati, ali ako ne želite odnos podići na novu razinu, bilo da je to zajednički život, zaruke ili vjenčanje, možete riskirati prekid. Takvim stavom partneru pokazujete da s njim ionako ne mislite ništa ozbiljno.

         
Ocjena: 4.9 / 5 (491 ocjena)