Astrologija – znanost o vremenu

Astrologija - znanost o vremenu

Astrologija ne oslobađa od brige zbog egzistencijalnih problema putem olakih proročanstava, već pomaže u ostvarenju spoznaje samoga sebe i u viđenju životnih činjenica u pravome svjetlu. Vjeruje se da smo rođeni u određenom trenutku, na točno određenom mjestu, imamo osobine godine i doba u kojem smo se rodili.

Astrologija se može koristiti za prepoznavanje bitnih sastavnica osobe, volja može učinkovito djelovati ako joj čovjek poznaje potencijale. Može se koristiti kao usmjeravanje, nije dovoljno spoznamo li se kao da živimo sami na svijetu, potrebna su tri pridružena čimbenika, znati činjenice-zakone sile koje djeluju oko nas, poznavati druge, poznavati vlastite psihičke i fizičke granice, jer tek s ova tri pridružena elementa postaje stvaran aforizam da je znanje predviđanje, iz čega proizlazi da je znanje moć. Astrologija se može koristiti i kao odgajanje, pružiti dobar odgoj znači dati pravi smijer sposobnostima djeteta, razvijajući biće sukladno s unaprijed određenim sklonostima karaktera i usmjeriti njegove izvorne sklonosti prema njemu najprikladnijoj djelatnosti.

Astrologija je znanost o vremenu, koje ljudi prosuđuju u funkciji prividnog kretanja Sunca. Ako želimo istražiti zakone ustrojstva i periodičnosti koje svaki život sadrži, projicirat ćemo na papir trenutačnu situaciju našeg mjernog instrumenta, to jest položaj Sunčevog sustava u određeni sat i na određenom mjestu. Ciklus traje godinu dana, eklipsom se kreću planeti našeg sunčevog sustava, po toj obodnici oduvijek je putovalo vrijeme koje se stalno iznova rađe, jer njegov tijek je istodobno i tvorac i ništitelj.

         
Ocjena: 4.5 / 5 (392 ocjena)