Astrološki znakovi – znakovi vode – hladno i vlažno

Astrološki znakovi - znakovi vode - hladno i vlažno

Tekući, nepostojani, rastapajući element odgovara mnogolikosti materije koja se giba po poticajima koje dobiva. Izvor je života, simbol neprekidne gestacije. Odgovara mlitavom, pasivnom temperamentu. Rak, Škorpion i Riba su psihički znakovi , nagona za održanjem pamćanja, mašte, emotivnosti, okultizma i misticizma.

Rak

Predstavlja svježu vodu izvora rijeke. Uloga te vode analogna je ulozi limfe, koja tkivima daje njihovu supstanciju. To je i voda prenatalnog života u kojoj živi fetus, pa su osobe rođene u znaku sklone žaljenju za tim materinskim vodama koje su ih štitile i njihove maštarije otkrivaju nesvjesnu čežnju za tom vodenom prošlošću.

Škorpion

Ovaj znak predstavlja ustajalu, nezdravu, pokvarenu vodu, vodu močvare koja je prividno nepokretna kako bi bolje skrila svoju unutarnju fermentaciju. To je voda smrti i života, jer iz te truleži niču najljepše ruže.

Riba

Zodijački znak Riba predstavlja beskrajnu vodu mora, oceana, koja rastapa i guta. To je voda kolektivnog nesvjesnog čovječanstva, beskraj koji okružuje svijet. Riba, želeći pronaći sebe, izlaže se opasnosti da se izgubi, prepuštajući se prvom utjecaju.

         
Ocjena: 4.5 / 5 (464 ocjena)