Astrološki znakovi – znakovi zemlje – suho i hladno

Astrološki znakovi - znakovi zemlje - suho i hladno

Zemlja predstavlja kruto, zbijeno, ukus, slast, volju, smisao i postojano stanje materije na koncu evolucije i nakon pretrpljenog djelovanja vatre. To je stanje koncentracije, usredotočenosti, redukcije, odmaka od materije, fosilizacije. Odgovara nervoznom i sujetnom temperamentu. Bik, Djevica i Jarac su znakovi rada, temeljitosti, opreza, metodičnosti, ustrajnosti, skrbnosti i praktičnog duha.

Bik

Predstavlja proljetnu zemlju seljaka, mladu, bogatu, oplođenu, u koju prodire ralo pluga kako bi se otvorila oplodnji. Obrađujući tlo, govedo koje predstavlja znak Čini ga propusnim za životvorne utjecaje atmosfere. Zemlja Bika osigurava i daje čvrsti temelj nužan za svaku životnu gradnju, oživljavajući djelovanjem života.

Djevica

Predstavlj skroz ogoljelu zemlju, ništa više od praha, koja nalazi svoju prvotnu nedirnutost. To je razdoblje neplodnosti, kad je žito spremljeno u ambare. Samotna zemlja teži spiritualizaciji i dat će osobama pod utjecajem znaka smisao za red i savršenstvo u poslu.

Jarac

Predstavlaj tešku i golu zemlju, ali ne i neplodnu, jer žito skriveno u njezinim njedrima nastavlja podzemni rast pripremajući rođenje proljeća. Iako je nijema i neupadljiva, njezina je aktivnost intenzivna. Planet ovog zodijačkog znaka, Saturn, simbolizira vrijeme kad je sve golo, naizgled pusto, materiju u atomskom i geološkom smislu, zimsku hladnoću i smrznutu zemlju. Zemlja Jarca predstavlja napor i muku, no istovremeno tvrdoću i otpornost.

         
Ocjena: 4.8 / 5 (451 ocjena)