Astrološki znakovi – znakovi zraka – vlažno i toplo

Astrološki znakovi - znakovi zraka - vlažno i toplo

Zrak predstavlja neopipljivo, fluidno, lagano, rasplinuto stanje, sklono širenju i raspršenosti. Zrak je sredstvo općenja bez premca, ne vidi ga se, ali ga se diše. Sabijen zrak je vrlo moćna i eksplozivna pokretna sila. Odgovara lako uzbudljivom i živom temperamentu. Blizanac, Vaga i Vodenjak su znakovi mentalne ekspanzije, kretanja i razmjene, doticaja, domišljatosti, učenja, osobine koje karakteriziraju ushićen, vedar i nedisciplinirani karakter.

Blizanac

Predstavlja topli zrak konca proljeća, kada sva priroda diše. Rođeni u znaku imaju potrebu da dišu zdravi zrak, jer njihovom zodijačkom polju odgovaraju pluća. Merkurov zrak povoljan je za rast organizama i cvjetanje cvijeća, koje buja u razdoblju Blizanca.

Vaga

Predstavlja blagi i svježi zrak jeseni. Venera, predstavnica Vage koja sve ravna, uči živjeti izbjegavajući pretjeranosti, udišući spokoj koji bi trebao biti općeljudsko dobro, poput zraka koji sva živa bića jednakim pravom i bez razlike dišu.

Vodenjak

Predstavlja ledeni prostor, koji je povezan s njegovim zrakom bez mirisa koji se ne da disati. Simboliziran je mudracem koji toči vodu iz svog vrča na zemlju, no to nije kiša, već nebeska i prozračna voda spoznaje. U zraku Vodenjaka atmosferska vlaga se kondenzira i prelazi u kruto stanje. U tom zraku nema ništa tečnog, jer u tom prozirnom ozračju para nestaje uslijed krućenja. Vjetar slobode je zrak Vodenjaka, ono što je dah ljubavi za Vagu.

         
Ocjena: 4.6 / 5 (550 ocjena)