Cvijetni zodijak – cvijeće prema horoskopu

Cvijetni zodijak - cvijeće prema horoskopu

Cvijeće zaista ima određeno značenje, određenu vrstu energije koja odgovara našoj osobnoj energiji i našem horoskopskom znaku. Ono je ovdje kao samo još jedan način samootkrivanja. Cvijeće je naša osobnost koja se širi i raste baš kao i cvijeće, s beskonačnim potencijalom. Naši cvijetni znakovi se rađaju, rastu i suše i ponovno klijaju samo kada mogu započeti ponovni rast i širenje. Ne zaboravimo da smo i mi baš kao i cvijeće, samo što mi rastemo na vlastitom polju. Kako ne možemo prisiliti cvijet da cvjeta, tako ne možemo prisiliti ni našu osobnost da se razvija u drugom smijeru.

U okviru astrologije postoji teorija kao i istraživanja koja potvrđuju da svaka osoba preferira cvijeće na različite načine.

Ovan – ovaj vatreni znak prilikom darivanja, odnosno primanja cvijeća želi osjetiti strast ili neku ljubavnu iskru. Ovom znaku trebamo odabrati buket crvenog cvijeća, a dobar izbor mogu biti i žarko žuti ljiljani.

Bik­ – osobe rođene u ovom znaku vole cvijeće koje na njih djeluje smirujuće, ali uz to mora biti opijajućeg mirisa, pa pravi izbor je mirišljava maćuhica.

Blizanac ­- osoba rođena u ovom znaku zrači lepršavošću, optimizmom i veselim raspoloženjem,pravi izbor kad je cvijeće u pitanju je iris.

Rak ­- ova osoba očekuje svu pažnju ovoga svijeta, dobar izbor su jorgovani.

Lav ­- ovaj vatreni znak očekuje da joj cvijeće poklonite u veliom stilu, dobar izbor su ciklame, ali u luksuznom aranžmanu.

Djevica ­- ova osoba očekuje iskrene i ozbiljne namjere, buket orhideja u bijeloj boji je odličan izbor.

Vaga – karakterizira ju nemirna ćud i izuzetno je zahtjevna, preporuka je veliki buket bijelih, rozih ili crvenih ruže.

Škorpion ­- ova osoba je jako senzualna i strastvena, posebno će ju razveseliti kaktusi.

Strijelac – posjeduje temperamentnu i nestalnu prirodu, kao i izuzetan humor, ljubičice su za nju najbolji izbor.

Jarac ­- ova osoba je smirena, odmjerena i disciplinirana, smekšat ju možemo s buketom mirisnih narcisa.

Vodenjak – kod ove osobe je izražena nestalna priroda i pomalo neobičan ukus, originalan poklon za nju je buket poljskog cvijeća u plavim tonovima.

Riba – izuzetno romantična i sanjalačka priroda, ovoj osobi je svakako najomiljeniji jasmin.

         
Ocjena: 4.6 / 5 (361 ocjena)