Elementi u astrologiji i njihova dominacija

Elementi u astrologiji i njihova dominacija

Vatra-Zrak

Kombinacija ovih dvaju elemenata navodi na inteligentno djelovanje, ispoljenje energije potaknuto stvaralačkim mišljenjem. Radi se o pozitivnoj, dinamičnoj osobi, idealistu kojemu može nedostajati ustrajnosti i smisla za praktično, ali koji se ne da uvjetovati okolinom i okolnostima.

Vatra-Zemlja

Osobe s ovom kombinacijom su nervoznog temperamenta, radnici i graditelji, dinamične i praktične.Teže konkretnim korisnim ostvarenjima. Ono što nije opipljivo i ostvarivo slabi njihovu tankoćutnost i ograničava osjećaje.

Vatra-Voda

U ovoj kombinaciji osoba snažno djeluje na poticaj osjećaja, koji mogu biti ekstremni i impulzivni. Emotivnost je nestalna i promjenjiva, kombinacija dvaju nekompatibilnih temperamenata čini osobu nezadrživo pretjerano aktivnom, čas pasivnom i pod dojmova i nagona, pa su stoga njezina djela zbog pomanjkanja razmišljanja, ustrajnosti i smisla za praktično, često nepromišljena i neuredna.

Zemlja-Zrak

Kod osoba s ovom kombinacijom prevladava cerebralan i nervozan temperament. Uglavnom su to inteligentne osobe sklone učenju, u stanju da se koncentriraju na znanstvene studije i umne poslove koji iziskuju planiranje i sustavnost. Buduću da nedostaju vodeni i vatreni znakovi, osobi će nedostajati emotivnosti i usmjerit će se prema praktičnoj strani svakog pothvata.

Zrak-Voda

U slučaju ove kombinacije intelektualne sposobnosti popraćene su velikom osjetljivošću, koja potiče nadahnuće i intuiciju. Osoba je nestalna i nepostojana, povodljiva uslijed unutarnje borbe između racionalnih i sentimentalnih značajki, koje izražavaju proturječne težnje. Nedostajat će joj odlučnosti, smisla za praktično, ustrajnosti, pa će njezine ideje često biti utopijske.

         
Ocjena: 4.9 / 5 (374 ocjena)