Fatalna, intrigantna i kontroverzna – Nives Celzijus

Fatalna, intrigantna i kontroverzna - Nives Celzijus

Hrvatska starleta i zečica Nives Celzijus je pjevačica, model i spisateljica kojoj je dodiljena prestižna nagrada Kiklop koja joj je stigla poštom. Napisala je svoju autobiografiju koju je nazvala Gola istina gdje je opisala svoje djetinjstvo, životne uspone i padove, ali i brak s hrvatskim nogometašem koji je kratko igrao u njemačkom klubu Karlsruher SC. Par se vjenčao u popularnom Las Vegasu, ali brak nije opstao.

Nives je rođena 18.12.1981. u vatrenom znaku Strijelca koji ju opisuje kao direktnu idruštvenu ženu koja sve u životu radi s puno entuzijazma. Zahvaljujući svojoj tolerantnosti radi velike zastupljenosti vatrenog i zračnog znaka, možemo reći kako će vrlo dobro surađivati sa drugima jer prihvaća ljude onakvima kakvi oni jesu. Ekstrovertna je osoba čija direktnost (Merkur = riječ kvadrat Mars = naglost) i nestrpljivost može smetati okolinu. Voli sport, putovanja, zabavu, a njezin je najveći strah da ju život ne zatvori unutar nekih dosadnih okvira. Iako djeluje drugima vrlo bezbrižno, površno, vedro i nemirno, nikako ne bi trebali podcijeniti njezin um.

Njezin um i intelekt prikazan je kroz Merkur u Jarcu koji govori o potrebi da svoje ideje strateški dovede do cilja bez obzira na životne okolnosti. Njezin je najveći uspjeh što je odglumila kako je obična starleta i žena nogometaša, a ustvari je osoba zavidnih intelektualnih sposobnosti čija sistematičnost i promišljenost mora doći do izražaja. Od malih nogu njezine misli (Merkur) usmjerene su na uspinjanje po društvenom poretku (Jarac), ali ono što uistinu potiče ovaj Merkur na akciju je novac. Iza zavodljivog osmjeha i tamnih očiju krije se neumjerenost u postizanju materijalnih dobara, ali i ozbiljnost, nepopustljivost i inat kad je riječ o njezinim razmišljanjima. Najbolji primjer njezinog uma je knjiga Gola istina koja je proglašena prije nekoliko godina najprodavanijom knjigom u čitavoj Hrvatskoj. Kada je trebala dobiti prestižnu godišnju nagradu za postignuće u knjižnoj produkciji nastupili su problemi (Merkur kvadrat Mars). Nagrada joj je ukinuta zbog njezinog raskalašenog načina života, ali i tu je primjer kako nepopustljivi Merkur (um) u Jarcu (vrijeme) uvijek dolazi do svog konačnog cilja budući da je podigla sudsku tužbu. Merkur (pisanje, intelekt) je u lijepom sekstilu sa Jupiterom (pravda), a i dispozitog Merkura u Jarcu je Saturn u Vagi ili Saturn u svojoj egzaltaciji koji govori o uspjehu, pa je županijski sud u Puli 2013. godine odlučio kako se autorici mora priznati nagrada.

Merkur kvadrat Mars u njezinom horoskopu govori o njezinoj borbenosti, vrlo izraženim stavovima jer Mars je planeta koja nešto voli ili mrzi, pa joj neće nikad biti problem oštro i direktno odgovoriti na provokacije. U odnosima je vrlo svadljiva, pa svoje partnere obasipa u trenutku ljutnje psovkama i uvredama. Sklona je brzoj vožnji i izazovima u životu, ali bi trebala svakako pripaziti da radi svoje nervozne prilike ne izazove prometnu nesreću ili da se ne dovede na loš glas. Kroz život bit će okruženama osobama koje su sklone kriminalu, pa joj se svakako savjetuje da pripazi na svoju znatiželju da život ne okonča pod sumnjivim okolnostima kao svjetski poznata ljepotica Marilyn Monroe. Pozitivan odnos Jupitera i Merkura govori o tome kako je pričljiva i sposobna zaraditi jako velike novce kroz koketiranje i rušenje nekih tabu tema jer se Jupiter nalazi u karizmatičnom Škorpionu koji govori o seksu i skandalima.

Njezino djetinjstvo je prikazano kao vrlo stresno, ali govori o ocu kojeg ne vidi u pravom svjetlu i koji joj donosi razočarenje. Sunce (otac) kvadrat Mjesec (majka) govori o ocu koji se nije slagao sa njezinom majkom, već je odlučio pobjeći od odgovnornosti. Zbog grubosti od strane oca, Nives ima osjećaj i danas da je njezino djetinjstvo traumatično i cijeli život ima potrebu da nađe muškarca koji će biti vrlo važan autoritet. Ukoliko bi se posve prepustila razmišljanju o prošlosti čemu je Merkur u Jarcu sklon, sve će odnose u životu promatrati kao agresor-žrtva i biti sklona sumnjičavosti. Često ima osjećaj da ju muškarci lažu i varaju što ju često dovodi do burnih ljubavnih veza, raskida prijateljstava i osjećaja da joj svatko želi naštetiti. Odlična kompenzicija za Sunce konjunkcija Neptun je bavljenje umjetnošću jer će se na taj način negativan aspekt slabije dolaziti do izražaja.

Mars (seks, provokacija, muškarci, energija) nalazi se u znaku Vage gdje se loše osjeća, pa je ona osoba koja se često premišlja u odnosima i sklona je radi Venere (ljubav) u Vodenjaku (grupa) da se zaljubi u isti mah u više ljudi. Brojne ljubavne veze obojane strašću obilježit će njezin život, ali će isto tako imate zavidan uspjeh kod suprotnog spola. Harmoničan aspekt Marsa i Venere čini ju zavodljivom i senzualnom ženom koja će kroz život ostvariti strastvene veze obojane erotizmom. Nije neobično što je već bila i playboyjeva zečica. Uvijek će imati uspjeha u privlačenju drugih, a to je i aspekt koji govori o plodnosti, pa nije neobično što ima dvoje djece. Iako neće imati problema pri pronalasku partnera imat će vrlo ozbiljnih problema pri zadržavanju braka. Venera (brak, ljubav) je u nepovoljnom aspektu sa Jupiterom (moral, inozemstvo, pravda), pa nije neobično što se odlučila za rastavu. Odlazak u inozemstvo je uvelike naškodio tom braku u kojem je moral bio narušen jer su oboje imali odnose sa drugima, ali to nije razlog rastave braka. Razlog rastave braka nisu prevare, već rasipništvo i što svog muža vidi kao dječaka koji ne želi odrasti. Novac se nikako nije mogao zadržati budući da je suprug sklon kocki, a u onom trenutku kada je Nives shvatila da je sposobna zaraditi daleko više od supruga, odlučila je i okončati brak. Nives je rođena samo sa jednom planetom u vodenom znaku što ju ne čini baš emotivcem, već osobom koja je sklona mentalnoj selektivnosti i ima problem sa izražavanjem emocija. Pretjerivanje i lako izražavanje kad je riječ o seksu, a problem je sa razvijanjem kontakata na emotivnom nivou. Imat će puno prijatelja, ali nema izraženu empatiju. Venera kao planeta ljubavi i novca postala je retrogradna što govori o iznenadnim novčanim gubicima, brojnim avanturama, ali i o velikom nezadovoljstvu što ne može pronaći muškarca za ozbiljnu vezu. Upravo radi ljubavnih razočaranje, moguće je ponovno vraćanje bivšim ljubavima jer je osoba koja pati za time da bude voljena.

Dino Drpić je hrvatski nogometaš koji je rođen u vječno mladim i zaigranim Blizancima, a prije nekoliko mjeseci iselio se iz zajedničkog stana u kojem je živio sa Nives Celzius i sa dvoje djece. Dino i Nives su živjeli san da su poput hrvatskih Beckhama, ali kad je riječ o materijalnim dobarima, to je daleko od istine. Dino i Nives su „idealan“ par utoliko što su potpuna opozicija, Blizanci i Strijelac su dva znaka jedan nasuprot drugog i mogu se odlično nadopunjavati. Njihov međuodnos govori o velikoj strasti, emocijama, ali i o svađama. Njegova sad bivša supruga, Nives Celzijus, u njegovom horoskopu je prikazana kroz Mjesec u Vodenjaku. Mjesec u Vodenjaku govori o supruzi koja je više društveno nego obiteljski angažirana i neizmjerno pati na popularnost. Sklona je pretjerivanju i hedonizmu u svakom smislu tako da mu se može činiti da je ona pohlepna kad je riječ o novcu i seksu. Kako bi udovoljio njezinim prohtjevima i željama, počeo je činiti velike financijske pogreške. Dino je prikazan kao osoba koja silno ima potrebu biti dobročinitelj, pa može pretjerano pomagati drugim ljudima i sebe dovesti do značajnih gubitaka. Trebao bi pripaziti da se ne oda kocki ili piću što može uvelike naškoditi njegovoj sportskoj karijeri. Brak nije moguće spasiti, a u odnosu prema djeci je sklon krajnostima: pretjerana pažnja, a zatim povlačenje od obaveza. Budući da je Nives sklona vraćanju bivšim ljubavima, može se nadati da će se razočarati u nove partnere, pa ponovno u njemu pronaći mir.

 
 
 
 
         
Ocjena: 4.7 / 5 (604 ocjena)