Feng shui za više strasti

Feng shui za više strasti

Prema Feng Shuiju što je predmet bliže, to je veći njegov utjecaj. A ima li išta bliže od kreveta? Zato je prvi korak za strastveniji seks uređenje ljubavnog gnijezda.

Zbližite se. Preveliki krevet ubija nježnost. Partneri se ne moraju ni dotaknuti. Jednako biste mogli spavati i u drugim državama. Idealni su kreveti dovoljno prostrani da oboje mogu ugodno spavati, ali i dalje dovoljno mali da potiču bliskost. Ako nema bliskosti nema nježnost, ako nema nježnosti nema ni romantike. Čuvajte se i kreveta s dva madraca – oni odvajaju vaše energije.

Pustite da krevet sam dozove partnera. Spavaća soba zatrpana ormarima, stolicama i koječime, sprečava protok chija. Ako je ikako moguće, postavite krevet tako da ima pristup s obje strane. Inače ženski yin i muški yang neće biti u ravnoteži, a partner će se podsvjesno osjećati kao nepozvani gost.

Boja je moćan alat Feng Shuija. Nježna svijetloplava ili svijetlozelena idealne su za spavaću sobu ali ne i za strast. Više seksualne energije privući će ružičasta, bilo kao boja zidova, zavjesa ili detalja. Još bolja je crvena no zbog njene snažne energije teško bi se naspavali. No to ne znači da se ne možete poigrati na crvenoj posteljini u posebnim prilikama.

Ne puštajte nikog trećeg u krevet. To osobito vrijedi za elektroničke uređaje – od laptopa do mobitela jer osim što remete energiju, ne postoji gori ubojica strasti. Jedan jedini SMS dovoljan je da sruši vaše ljubavno utočišta i u ključnom trenutku vas podsjeti na sutrašnji posao, neplaćene račune i sl.

Ne želite društvo u spavaćoj sobi. Fotografije vašeg djeda i bake, roditelja ili djece svjedoče o vašoj ljubavi prema obitelji, no iz feng shui perspektive, to je kao da su s vama u sobi. Ostavite fotografije svojih najmilijih za dnevni boravak, a spavaću sobu ukrasite fotografijama plaže na kojoj ste se vruće proveli na medenom mjesecu, senzualnim slikama – ukratko bilo čime što vas podsjeća na strast.

Riješite se oštrica. Jedno od osnovnih načela feng shuija, (u doslovnom prijevodu zrak voda) je slobodan protok energije , a time i zraka. No ventilatori su najgori način. Prema feng shuiju oni su oštrice koje melju zrak i potiču agresivnost.

U dvoje je lakše. Dvije svjetiljke na noćnim ormarićima, dvije site šalice, dvije slike. Svi detalji koji su u paru, usmjeravaju i vaše energije prema tome da budete i ostanete par.

 
         
Ocjena: 4.7 / 5 (300 ocjena)