Gledanje u kristalnu kuglu

Gledanje u kristalnu kuglu

Čarobnjak gleda u kristalnu kuglu u dvorcu oko kojeg se skupljaju olujni oblaci ili neka žena odjevena ko ciganka u zadimljenom šatoru u kugli gleda budućnost. Naravno da je i neki gavran tu negdje kao bi sve dobilo mističniji značaj. Ovakvi dramatični ili komični prizori u filmovima su degradacija iznimno starog načina gledanja i proricanja.

Kristaloskopija u raznim oblicima poznata je od davnina. Jedan od najstarijih načina proricanja je gledanje u u bistru vodu u Africi. U Tibetu, potraga za novom inkarnacijom lame počinje tako da redovnici odlaze na jezero Lhamo Lhatso gdje gledanjem u kristalno čistu vodu jezera otkrivaju budućnost. Upravo zbog bistrine, jezero kao poveznica sa svijetom bogova prisutna je u svim mitologijama svijeta. Tako se razvilo i vjerovanje kako onaj tko pogleda u jezero vidi budućnost. Kasnije, u potrazi za predviđanjima su gledali u zrcala od srebrnih ili zlatnih ploča ,u brušeno ili drago kamenje, u kristalnu ili staklenu kugli.

Za kristaloskopiju, najbolja je kristalna kugla, ali će poslužiti i obična staklena napunjena vodom. Postavite je na mjesto gdje dolazi indirektno svjetlo. Ako je postavite na jako svjetlo onda je zasjenite, a može poslužiti i crna tkanina. Prema nekima, idealno osvjetljenje je svijeća iza leđa osobe koja gleda u kuglu, s desne strane, a da prostorija može biti u potpunom mraku. Najvažnije je ipak da odabere mjesto bez buke. Jer i najmanji zvuk može omesti. Usredotočite pogled, opustite se i prvo ćete vidjeti svoj odraz. Nakon toga kugla će postajati sve tamnija i tamnija, a nakon toga sve će nestati. Ubrzo će se pojaviti slike, odnosno vizije.

Osobe koje imaju veću moć vizualizacije su dobri mediji za gledanje u kuglu. Zbog otvorenog uma bez predrasuda i nesputane mašte djeca lakše i prirodnije, bez ikakvog napora mogla biti izvrsni mediji pokazala su ispitivanja . Zato. u Africi se gledanjem u vodu bave ili ljudi s izrazitim stupnjem spiritualnosti ili djevojčice koje su tek ušle u pubertet. Kod gledanja u kuglu ,vodu ili slično vrlo je važno imati na umu da niste uvijek jednako raspoloženi pa i tumačenje neće uvijek imati istu dimenziju. Ovoj tehnici najbolje je pristupiti kad ste u najboljoj formi.

         
Ocjena: 4.6 / 5 (545 ocjena)