Horoskop i ljubavne veze

Horoskop i ljubavne veze

Svakom astrologu je najveća nagrada kada na postavljeno pitanje može dati točan odgovor. Najčešća su pitanja u vezi ljubavi, romanse i braka. U vezi s tim, u tumačenju horoskopa, suočit ćemo se s mješavinom različitih utjecaja, koji će se kretati u rasponu od uzbudljivih početaka, do bolnih i gorkih završetaka.

Prvi pristup svodi se na traženje osnovnih odrednica unutar karte rođenja. U njoj ćemo naći čimbenike koji ukazuju na prirodu ljubavne veze. Iako je svakoj pojedinoj karti rođenja potrebno prići na poseban način, opći vodič kroz glavne odrednice zadržat će nas na pravom putu.

Vrh sedme kuće je kut Descendenta, koji označuje početak kuće ljubavnih i svih ostalih veza, što se odnosi na partnerstvo između dvoje ljudi. Svaka ozbiljna veza, uvijek je smještena u sedmoj kući. Najveći utjecaj ima vladar sedme kuće, a to je planet koji vlada znakom na vrhu. Bitne su njegove osobine u odnosu na znak, kuću i aspekt, s obzirom da ovaj planet opisuje našeg partnera. Isto tako i vladar prve kuće, ima snažan utjecaj, jer taj planet posebno opisuje prirodu pojedinca, posebno ako je u aspektu s vladarom sedme kuće. U slučaju da se aspekti nalaze u pozitivnom aspektu, govorimo o uspješnoj vezi. Ali ako se nalaze u nepovoljnom aspektu, možemo očekivati poteškoće u ljubavnom životu. Svaki planet u sedmoj kući govori o prirodi naših veza i iskustvima koja ćemo kroz njih proživjeti. Dobrotvorni poput Jupitera ili Venere, mogu predstavljati veliki plus, dok zloćudni planeti ne moraju nužno donositi nesreću, jer je njihovo značenje daleko složenije. Univerzalna simbolika Venere i Marsa se povezuje s ljubavi i romansom, ženama i muškarcima. Svjetla Mjeseca su jako bitna, jer postoji snažna spona s našim emocionalnim potrebama. Mjesec u sedmoj ili prvoj kući ukazuje na veliku potrebu za ostvarenjem ljubavnih veza i veliku želju za partnerstvom, posebno u horoskopu muškarca, dok Sunce u sedmoj ili prvoj kući posebno je važno za žene. Kao i u slučaju Venere i Marsa, pozitivni aspekti između Sunca i Mjeseca, vrlo su poticajni za romansu.

 
         
Ocjena: 4.9 / 5 (380 ocjena)