Horoskop i lociranje značenja

Horoskop i lociranje značenja

Lociranje značenja je termin koji je stvorila udruga astrologa s namjerom da pozornost usmjeri na istraživanje smisla i značenja prilikom prvog susreta s horoskopom. Temeljni princip se svodi na obogaćivanje vještine učenjem. Nakon što se shvati kako se razbija kora ovog tvrdog oraha, može se preći na kreativan rad s horoskopom. Ovo je pristup koji nas navodi da postavimo prioritete, radije nego da se krećemo sporednim kolosijecima, baveći se beznačajnim sitnicama. To je ukratko, način zumiranja svega što je u horoskopu važno, s ciljem da oživi kartu. Kad razlučivanje postane stvar prošlosti, dugi sati napornog rada napokon postaju nagrađeni.

Svladavanje umjetnosti interpretacije, glavni je zgoditak za svakog astrologa i predstavlja vještinu koja kontinuirano teži perfekciji. Svi koji proučavaju astrologiju dolaze do točke na kojoj moraju učiniti skok u kreativnosti i obogatiti gole činjenice pri izlaganju njihova značenja.

Ako smo naučili vokabular i gramatiku stranog jezika, ne znači da smo ga u stanju i govoriti. Vokabular i gramatika čine temeljnu građu svakog jezika, jednako kao što planeti, znakovi, kuće i aspekti čine osnovnu astrološku građu, koja predstavlja okvir svake interpretacije. Učenjem osnovnih pojmova astrologije, naoružali smo se alatom neophodnim za ovaj zanat. Način da ga u praksi vješto upotrijebimo, samo je pitanje vremena, marljivosti i iskustva. Što prije svladamo temelje, prije ćemo uspjeti u premošćivanju ponora između pukoga podatka i njegova značenja.

 
 
         
Ocjena: 4.5 / 5 (369 ocjena)