Horoskopski znakovi – binarni odnosi

Horoskopski znakovi - binarni odnosi

Binarni odnos je u zodijaku predstavljen oprekom:

Muških ili pozitivnih znakova, zrak i vatra. Ovan, Blizanac, Lav, Vaga, Strijelac, Vodenjak. Ovo su znakovi djelatnosti, ispoljavanja, oni su dinamični, električni, centrifugalni, te su stoga simbol materije ili vidljivog svijeta, te ukazuju na brze i snažne živčane procese, te na sklonost općenju i živahnosti.

Ženskih ili negativnih znakova, voda i zemlja. Bik, Rak, Djevica, Škorpion, Jarac, Ribe. Ovo su znakovi inercije, pasivnosti, interiorizacije, oni su receptivni, magnetski, centripetalni, te su stoga simbol duha ili nevidljivog svijeta i ukazuju na sporo živčano strujanje, te spore pokrete i reakcije.

Zrak i voda su u odnosu s metafizičkim svijetom, dok su vatra i zemlja u odnosu s fizičkim svijetom. Kad je većina planeta smještena u pozitivnim znakovima, fizičke, emocionalne, mentalne aktivnosti su usmjerene prema vanjskom svijetu, osoba pokušava reagirati na vanjske okolnosti, promijeniti ih, privučena je opipljivom i racionalnom stranom egzistencije. Kad prevladavaju negativni znakovi, osoba je promjenjiva, podložna utjecajima, sklona introspekciji, unutarnjem životu. Prepušta se impresijama i emocijama i daje se voditi okolnostima i sredinom.

         
Ocjena: 4.6 / 5 (366 ocjena)