Horoskopski znakovi – likovi iz bajke

Horoskopski znakovi - likovi iz bajke

Kada govorimo o mašti, snovima, stripu, filmu, pričama, romanima ili bajkama, govorimo o spoju Merkura (knjiga, čitanje, pisanje) i Neptuna (iluzija, mašta, film, fotografija). Kroz karakter horoskopskih znakova predstavit ćemo jedan lik iz bajke:

Ovan: znaku Ovna pripada bilo koji princ iz bajke koji se hrabro bori da spasi voljenu princezu, a kao ženski lik bi bio poput junakinje Meride Hrabre.

Bik: Bik je znak koji simbolizira grlo i hranu, pa će njemu najviše odgovarati lik gurmana Obelixa kojem je omiljena hrana divlji vepar.

Blizanci: Ivica i Marica u potpunosti odgovaraju ovom zračnom znaku. Kao i Blizanci, Ivica i Marica bili su snalažljivi, a na kraju i pronašli lukav način kako se riješiti zle vještice i uzeti njezine dragulje kako ne bi više živjeli u siromaštvu.

Rak: Znaku koji se ponosi tradicijom i svojim domom odgovara lik Pocahontas kojoj je važan sklad unutar njezine porodine i plemena.

Lav: Sunce kao vladar Lava predstavlja kraljeve i careve, pa ovom jedinom Sunčevom znaku pripada lik cara iz bajke Carevo novo ruho. Lavovi kao i car često su podložni laskanju, a najviše vole lijepo i novo ruho.

Djevica: Djevicama pripada lik lijepe Pepeljuge koja je obavljala kućanske poslove i svima pomagala. Znak Djevice i šesta astrološka kuća govori o kućnim pomoćnicama kao i o našoj svakodnevnoj rutini.

Vaga: Taštim, ali predivnim Vagama pristaje lik zle maćehe iz bajke Snjeguljica. Vaga je znak koji simbolizira ogledala, a maćeha je svaki dan postavljala jedno te isto pitanje: Ogledalce, ogledalce, koja je žena najljepša na svijetu?

Škorpion: Škorpionima zbog svoje vanjštine i tajanstvenog ponašanja odgovara lik Zvjeri iz bajke Ljepotica i zvjer.

Strijelac: Avanturističkom duhu Strijelca koji je uvijek hrabar i u potrazi za novim avanturama pridodat ćemo lik Petra Pana iz dječjeg romana. Kao i Petar Pan Strijelac je znak slobode koji ne voli bit sputan niti u jednom području života.

Jarac: Saturn kao vladar Jarca prikazuje lik starijeg mudrog muškarca duge brade, pa će znaku Jarca biti dodijeljen lik seoskog druida i vrača, Čudomixa.

Vodenjak: Društvenom Vodenjaku pristaje lik Snjeguljice koja je tolerantna, nesebična i ne osuđuje druge ljude.

Ribe: Za Ribe je idealan lik iz bajke koji ih opisuje Aurora, Trnoružica ili Uspavana ljepotica. Vladar ovog promjenjivog znaka je Neptun, vladar snova.

 
 
         
Ocjena: 4.8 / 5 (405 ocjena)