Kakav je koji horoskopski znak kod prekida?

Kakav je koji horoskopski znak kod prekida?

Ovan

Malo koji znak je toliko temperamentan. Kad Ovan prekine, to će znati cijeli svijet – plakat će, bjesnjeti, a nerijetko i svima govoriti kako je bivši partner bio grozan. No kao i sve ostale prepreke u životu, ovaj vatreni znak brzo će prevladati i prekid. Dok će druga strana još razmišljati o prošloj vezi, Ovan će već dotjeran ići na zabave, družiti se te zračiti šarmom i energijom. Za razliku od mnogih drugih u Zodijaku, s vremenom, Ovan može ostati i prijatelj s bivšim.

Savjet: Obuzdajte temperament kako u trenucima ljutnje ne bi rekli ili učinili nešto što ćete požaliti.

Bik

Ovaj zemljani znak voli čvrsto stajati na mjestu. Teško će shvatiti zašto je partneru dosadila rutina koju Bik vidi kao sigurnost. Još teže će se pomiriti da mu je nestao važan dio života i njegov svojevrsni emotivni zaklon. Nevjerica će često prerasti u ogorčenost zbog energije uložene u vezu. Ako dugo ostanu u takvome mračnom raspoloženju, mogu postati tempirana bomba. Također, hedonistički nastrojeni Bikovi utjehu znaju tražiti u hrani. No što se prije prije pomire kako je gotovo, prije će početi graditi novi život.

Savjet: Utjehu i vama toliko važnu rutinu potražite u hobijima. Tko zna, možda i upoznate nekoga vrijednog vašeg truda.

Blizanac

Zašto baš ja? Ne, ovo ne može biti kraj. Je li moglo završiti drugačije? Takva i slična pitanja mučit će Blizance nakon prekida i zadnji razgovor će stalno ponavljati u glavi. Često će i prijateljima od riječi do riječi prepričavati prekid. No na to ne treba gledati kao na tračanje nego način da se ovaj izrazito verbalni znak pomiri s krajem veze. I kod samog prekida će polemizirati s partnerom koji ga ostavlja. No njihova promjenjivost koja mnoge izluđuje radi za njih. Lako će racionalizirati problem i nastaviti živjeti.

Savjet: Ako ste duboko povrijeđeni, dajte si vremena za oporavak. Inače, iako će na površini sve izgledati dobro, postat ćete zajedljivi i ogorčeni.

Rak

Nakon prijelomnog “gotovo je” Rak bi najradije iskopao rupu i zavukao se u nju. Zatvoren u oklopu, teško pušta nekoga u svoj emotivni svijet no kada se otvori, učinit će sve za vezu. Zato čak i kada i sam vidi da je veza pri kraju neće se pomiriti s neizbježnim nego sve više stiskati partnera. Nakon kraja, osjeća se izdanim i od partnera i od svijeta. No to će kod njega prije izazvati samosažaljenje nego bijes ili osvetoljubivost. Jako teško će krenuti naprijed, a još teže riskirati da ponovo nekome vjeruje. Najbolji način da prebrodi brodolom je ako se povjeri bliskom prijatelju. I da, Raka koji je prekinuo nikada ne tješite kritiziranjem njegovog bivšeg partnera.

Savjet: Nemojte se samokažnjavati pregledavanjem uspomena i fotografija. Bit će vam samo gore.

Lav

Kao što se brižna majka lavica u trenu pretvara u ubojitog lovca tako i pripadnici ovog vatrenog znaka od nekoga tko partnera nosi kao malo vode na dlanu postaju zlobni i okrutni. Ta “dr. Jekyll mr. Hyde” preobrazba još je gora ako mu je povrijeđen ponos, bilo da je partner prekinuo SMS-om ili da je u pitanju prevara. Tada će Lav pokazati sav svoj kraljevski bijes. No ponos će mu pomoći i da nastavi živjeti i prebrodi propalu vezu. Također, kako vole dinamiku i dramu u vezi, Lavovi često znaju prekidati pa se vratiti partneru pa prekidati.

Savjet: Najbolji način da napakostite bivšem ili bivšoj je da pronađete sreću i ne obazirete se na prošlost.

Djevica

Prva reakcija Djevica je analiziranje – što, gdje i kako je pošlo po zlu. Najveća opasnost je da zaglavi u beskrajnom razmišljanju o vezi. U kraju krajeva, njen planet je Merkur koji vlada umom. No vrlo brzo nakon prekida proradi logika i pragmatična priroda Djevice. Pobrojat će što nije valjalo u vezi te zaključiti kako njena ljubav očito nije bila prava ljubav. Djevica je odana i perfekcionist koji će se truditi riješiti svaki problem, ali i praktična, pa će kad vezi dođe kraj zaključiti “što se mora nije teško”.

Savjet: Nemojte gledati na svijet crno-bijelo niti zbog lošeg iskustva zatvoriti srce.

Vaga

Nitko u čitavom Zodijaku nije toliko orijentiran prema odnosima. Vaga će zato prekid doživjeti kao svoj veliki neuspjeh. Često će vješto skrivati da ih je prekid potpuno izbacio iz ravnoteže te će izbjegavati pričati o kraju veze, no u trenucima samoće će se okrenuti ljubavnoj poeziji ili drugom obliku umjetnosti nabijenom tragedijom. Druga krajnost je da ih ulovi strah od samoće pa utjehu potraže u bilo kakvoj vezi. No to može biti itekako opasno jer će im samo još više uzdrmati samopouzdanje.

Savjet: Ako je itko predodređen za ljubavnu sreću to je znak kojim vlada Venera. Ali pazite da ne poistovjećujete osjećaj vlastite vrijednosti sa srećom u vezi.

Škorpion

Zloglasan zbog svoje osvetoljubivosti, tajanstveni Škorpion neće tako lako pokazati bijes, nego će naoko ostati hladan. Škorpion je odan, strastven i intenzivan partner koji odiše erosom, no njegova druga krajnost izlazi na vidjelo upravo kod prekida. Neće se zamarati trivijalnim nego će ubosti bivšeg tamo gdje ga najviše boli. A jao onome tko prevari Škorpiona jer onda će taj ubod pamtiti do kraja života. Ironično, ali znak koji se teško veže tek kod prekida pokazuje partneru koliko ga je volio, na svoj specifičan mračan način.

Savjet: Ostanite hladni. Osveta ili predbacivanje krivice samo će vas vezati uz propalu vezu.

Strijelac

Koliko god vole slobodu, prekid će ih pogoditi. Vjerojatno su u životu slomili više srca, ali nisu računali da će netko slomiti njihovo. Vladaju umom pa će najlakše krenuti dalje ako se okrenu meditaciji ili filozofiji. Imaju rijedak talent da mogu sagledati problem s više strana pa će razumjeti partnera i često i sami prvi vidjeti kako je vezi došao kraj. U konačnici oni su pustolovi i spremno će se upustiti u nove avanture ne obazirući se na prošlost.

Savjet: Vaš je znak znak mudraca. Zapamtite lekcije i primjenite ih u budućnosti.

Jarac

Jarci znaju biti pesimisti (oni bi to nazvali realizmom), a njihov pogled na veze nakon prekida zna biti prilično mračan. Kao znak koji cijeni povijest i prošlost, lako se uhvati u zamku nostalgije i teško kreće dalje pa između veza znaju proći i godine. Oprezni Jarac će radije će biti sam nego ponovo teško raditi da izgrade vezu. Također, malo tko od njegovih najbližih će znati da nešto nije u redu sve dok veza ne bude potpuno gotova. No ovaj zemljani znak je usmjeren prema postignućima pa kao što mu je nekad bio cilj očuvati vezu, sada si može zacrtati novu budućnost.

Savjet: Nemojte pod svaku cijenu čuvati prividnu staloženost. Pokušajte biti spontani.

Vodenjak

Ispod fasade bezbrižnosti Vodenjak krije nesigurnosti a prekid uskomeša sve potisnute probleme. Čak i ako ostane naoko veseo, izdaje ga govor tijela i očita nervoza. Nemir ih često potakne da rade milijun drugih stvari, zatrpaju se poslom, hobijima i upišu razne tečajeve ili će prijateljima i bližnjima pričati o svemu ostalome što ih muči. Vodenjaku treba protok energije i osjećaja pa je najbolje da nauče obraditi svoje osjećaje bilo razgovorom, meditacijom ili nekom fizičkom aktivnošću kako bi ispucali višak negativne energije.

Savjet: Vodenjak je znak dobročinstva pa bi vam volontiranje moglo biti sjajno za jačanje samopouzdanja te ujedno i najbolja terapija.

Ribe

Iako su nevjerojatno osjećajne, Ribe iznenađujuće dobro podnose prekide. Možda zbog toga što se i inače osjećaju neshvaćenima, možda zbog njihove urođene mudrosti a možda upravo zbog te osjećajnosti posjeduju unutarnju snagu. Nakon što se dobro isplaču, ili izjadaju prijatelju, prihvate sve tragične gubitke, a najbolji način da nastave sa životom je da – nastave sa životom odnosno sa svim rutinama koje su imali.

 
         
Ocjena: 4.5 / 5 (538 ocjena)