Karakteristike muškarca Ovna

Karakteristike muškarca Ovna

Muškarac Ovan najčešće ima oštru, kovrčavu kosu, izduženo mišićavo tijelo uskih bokova i širokih ramena, izražene jagodice i dugačak ali pravilan nos.

Planet Mars je obdario pravog Ovna velikom sposobnošću da bude vođa među muškarcima. Pozdravljajući svaku inovaciju, on će vječito težiti za novim idejama. Osobe rođene u ovom znaku su ustvari rođene da uspiju, čiji je entuzijazam toliko velik da čak inspiriraju i druge da ih prate. Energija i ambicija ovog čovjeka često su bezgranične i ako su pravilno usmjerene Ovan može daleko dogurati.

Svjestan da dobro izgleda, puno pažnje poklanja svojoj pojavi i vodi računa o odijevanju. Čak i kad nema odgovarajuću garderobu na sebi, on će izgledati uredno i svježe, jer mu je odjeća uvijek čista i ispeglana i upravo svojim izgledom i ponašanjem stvara utjecaj autoritativnosti. Najviše voli posao koji će mu omogućiti da bude samoinicijativan, jer on uživa u svladavanju poteškoća i nekad namjerno izaziva probleme. Ljubav i prijateljstvo zauzimaju važno mjesto u njegovom emocionalnom životu i u njih unosi jednaku žestinu i strast, ni jedan muškaras ne pokazuje nježnost na topliji ili otvoreniji način od muškarca Ovna. Ne krase ga privrženost i lojalnost, pa je za njega zaljubljivanje često opasno, a odljubljivanje bi moglo biti strašno dramatično. Ovan je vrlo privlačna osoba i teško mu se približiti i osvojiti ga. I samo ako nauči davati i primati, moći će ostvariti uspješnu vezu.

         
Ocjena: 4.7 / 5 (374 ocjena)