Ljubav – najčešće postavljana pitanja

Ljubav - najčešće postavljana pitanja

Postoji cijeli niz kompliciranih međuljudskih odnosa, ali neovisno iskušenju na prijateljskom, obiteljskom ili poslovnom planu, ništa se ne može usporediti s intimnim ljubavnim odnosom. Ljubavne veze govore svojim posebnim jezikom, a pitanja u vezi ljubavi pojavljuju se u najraznovrsnijim oblicima i brojnim kontekstima.

Svrstavamo ih u tri skupine:

Samci

Osobe koje nisu ni u kakvoj vezi, najčešće žele znati kada će ući u slijedeću vezu i hoće li ikada ponovno nekoga voljeti ili postavljaju pitanja vezana uz šanse za ostvarenje veze s osobom koja ih trenutno privlači.

Osobe u braku

U ovu skupinu, osim oženjenih spadaju i sve osobe u dugotrajnim vezama. Ovdje se najčešće postavljaju pitanja u vezi partnera ili se traži pomoć pri rješavanju određenog problema. Neke također zanima hoće li veza potrajati ili završiti.

Izvanbračne veze

U ovu skupinu spadaju svi koji već imaju izvanbračni odnos, ali i oni koji ga još nemaju, a o njemu razmišljaju, kao i oni koje zanima vara li ih partner. Iako su ovakva pitanja vrlo uobičajena, odgovori na sve što se tiče bračnih trokuta, posebno su zapleteni i osjetljivi. Kad je u pitanju, zabranjeno voće, osjećaji su često vrlo intenzivni. Voli li me doista ona ili on? Hoće li ona, on ostaviti partnera i nastaviti vezu samnom, i ako hoće, kada? Ovo su najčešća pitanja.

Za većinu ljudi, bez obzira na starosnu dob, pitanja koja se tiču emotivnog stanja ili seksualne orijentacije, su na vrhu liste najčešće potavljenih. Najčešći razlog za posezanjem ovakve pomoći, je mračna strana ljubavi, trenutci kada odnos krene krivim putem ili kada postoje problemi koji se moraju istražiti. Sretni ljudi, rijetko traže pomoć astrologa.

 
         
Ocjena: 4.6 / 5 (545 ocjena)