Mjesec – sve Mjesečeve faze

Mjesec - sve Mjesečeve faze

Mjesecu treba približno dvadeset i osam dana da prođe putanjom oko Zemlje, tijekom čega se nalazi u različitim položajima u odnosu na Zemlju i Sunce. Ovi položaji odgovaraju njegovim glavnim fazama, mladom i punom Mjesecu, koji se izmjenjuju svakih četrnaest dana.

Mladi Mjesec

Mjesec je mlad kada se Sunce i Mjesec nalaze u istom znaku, odnosno u konjukciji. U to vrijeme Mjesečeva je osvijetljena površina okrenuta od Zemlje i ne možemo je vidjeti, jer ne prima Sunčevo svjetlo. Dva do tri dana nakon faze mladog Mjeseca, na nebu ćemo ugledati tanak svijetao srp. Razdoblje od dva do tri dana tijekom kojih je Mjesec na nebu nevidljiv, drži se nepovoljnim i povezuje se s crnom magijom.

Puni mjesec

Mjesec je pun kada su Sunce i Mjesec u opoziciji, odnosno kada stoje u suprotnim znakovima. U to vrijeme cijeli Mjesečev krug upija Sunčevo svijetlo, zbog čega je potpuno vidljiv na nebu.

Mladi Mjesec

Četrnaest dana od pojave mladog Mjeseca do sljedećeg punog Mjeseca, je razdoblje kada Mjesec raste, odnosno kada postaje veći i jači. Mladi Mjesec označuje novi ciklus koji se povezuje s plodnošću i razvojem. Ovo je vrijeme sjetve i novih početaka.

Puni Mjesec

Četrnaest dana od pojave punog Mjeseca do sljedećeg mladog Mjeseca, je razdoblje kada Mjesec opada, odnosno kada postaje slabiji. Pun Mjesec označuje zaokružen ciklus i povezuje se s uspjesima, završecima i postignućima. Dodatna energija punog Mjeseca može se dvojako odraziti na naše akcije, dajući nam snagu ili nas čineći napetima. Ovisno o osobnoj situaciji, može djelovati pozitivno ili negativno. Djelovanje punog Mjeseca povezuje se s bijelom magijom.

         
Ocjena: 4.6 / 5 (283 ocjena)