Nostradamus – francuski prorok

Nostradamus - francuski prorok

Nostradamus je rođen 14. prosinca 1503. godine u Francuskoj. Njegovo rođeno ime je Michel de Nostradame. 1522. godine Nostradamus odlazi studirati medicinu, te nakon tri godine dobija liječničku licencu. Odlazi na četiri godine pomagati žrtvama kuge u seoske dijelove Francuske te se nakon toga vraća u Montpellier. Tamo je obranio svoj doktorat te je nakon godinu dana otišao u Toulouse gdje se počeo baviti medicinom.

Nostradamus se oženio 1534. godine, te je u tom braku dobio kćer i sina. Živio je s obitelji u Agenu gdje je nakon nekog vremena došla velika kuga koja je oduzela živote njegovoj ženi i djeci. To je vrlo negativno utjecalo na Nostradamusa koji unatoč svojoj profesije nije uspio spasiti svoju obitelj. Nakon svega toga završio je u Marseillesu 1554. godine. Tamo je Nostradamus opet pomagao ljudima u velikoj epidemiji kuge te se nakon toga preselio u Salon gdje je odlučio živjeti do kraja života.

Nakon svih tragedija Nostradamus se ponovo oženio za bogatu udovicu Anne Ponsart Gemelle. Nostradamus se već u ranoj dobi zainteresirao za astrologiju te je njegova zainteresiranost samo rasla. Napisao je knjigu Proročanstva, te je objavio Almanah. Radio je horoskope za neke ugledne ljude, te za djecu kraljice Katarine de Medici. Umro je 17. lipnja 1566. godine. Predvidio je ubojstva Kennedya, dva svjetska rata, te je predvidio i treći svjetski rat koji je navodno počeo sa napadom na New York.

         
Ocjena: 4.6 / 5 (498 ocjena)