Planete – blagotvorne i zlotvorne

Planete - blagotvorne i zlotvorne

Blagotvorne su prvenstveno Sunce koje daruje život i prostiranje, Jupiter koji daje obilje i širenje i Venera koja bez napora daje stvari po kriteriju ljepote i zavodljivosti. Merkur je promjenjiv ili neutralan, pomalo blagotvoran zbog darova koje daje, povezuje se s planetama s kojima je u aspektu. Mjesec je također neutralan i daje svestranost, promjene koje će biti naglašenije ako se nalazi u promjenjivom, nestalnom znaku.

Mars je zlotvoran zbog nasilnosti i napetosti koje donosi u sektoru u kojemu se nalazi. Saturn je veliki zlotvor i izlaže stvari podvrgnute njegovoj vlasti sporosti, kobnosti, označavajući iskustvo i svršetak stvari. Uran je ponekad blagotvoran zbog okolnosti sretnih iznenadnih promjena, zlotvoran zbog grubih i trenutačnih obrata. Neptun je uglavnom prijeteći zbog intuitivnih utjecaja i zlotvoran zbog mogućnosti zbrke, prijevare koje izaziva u negativnom aspektu. Pluton je blagotvoran jer donosi obnovu i nove mogućnosti života, zlotvoran jer dovodi do konca, nepovratno uništava.

Svaka zlotvorna planeta u domicilu, egzaltaciji smatra se blagotvornom, a svaka blagotvorna planeta u egzilu ili padu smatra se zlotvornom.

         
Ocjena: 4.5 / 5 (292 ocjena)