Planete – opće djelovanje

Planete - opće djelovanje

Sunce

Simbolizira snagu koja osvjetljava. Predstavlja srce natalne karte, plodove razvitka, latentne vrline i mogućnosti. Centar životne topline odgovara najjačoj psihološkoj funkciji, volji. Oživljava, stvara, povećava stvari, označene kućom u kojoj se nalazi.

Mjesec

Oplođena snaga, planeta svakidašnjeg života, pokazuje osobnost, maštovitost, osjećajnost, višestrukost, prilagodbu. Tamo gdje se nalazi izaziva promjene i oplodnju stvari koje su označane kućom.

Merkur

Snaga koja se dijeli i množi. Predstavlja inteligenciju u službi volje, tamo gdje se nalazi planeta, koordinira, omogućava otkrića, uspostavu veza, putovanja, susrete, razmišljanja, učenje, promjene, preobrazbe prema pokazateljima kuće.

Venera

Snaga koja zavodi i privlači. Planeta ima značajke bikovske Venere, daje pomirdbene sklonosti i ljubav za mir i ljepotu, razveseljava, privlači, proizvodi ugodne promjene, uljepšava stvari označene kućom, te spaja ili razdvaja, ako je u negativnim aspektima.

Mars

Snaga koja se bori. Planeta napora i raskida, predstavlja centar borbe i djelovanja. Pokazuje svrhe i pravce borbenosti prema značajkama kuće u kojoj se nalazi, koje imaju sretan ishod ako je planeta u domicilu, egzaltaciji, trigonokraciji, a težak ishod ako je u egzilu ili padu.

Jupiter

Snaga koja proučava i širi. Dvostruka blagodat i probitak, svjetovni i duhovni. Povećava, nadoknađuje, umnogostručava, te oplođuje stvari pripisane kući u kojoj se nalazi.

Saturn

Snaga koja se uzdiže i zaustavlja. Stvari označene kućom u kojoj se nalazi su zaustavljene, zakašnjele, krute, predstavljaju predmet pada ako je planeta oslabljena, ili uspona ako je ojačana. Uključuje kraj i neplodnost.

Uran

Istodobna snaga koja elektrizira, oslobađa, preobražava. Djeluje protiv svih hijerarhija i tiranija, osobito novca i materije. Daje iskru rješenja i čimbenik je napretka i obnove prema značajkama kuće u kojoj se nalazi.

Neptun

Snaga koja vuče i rasipa. Predstavlja sve što dolazi od božanstva ili se od njega odvaja, vjeru i obmanu. Simbolizira odraz i sliku, ugledane na površini vode. Žrtve, nade, bijegovi i utopije, snovi, slijede značajke kuće gdje se planeta nalazi.

Pluton

Snaga koja sudi i uskrsava. Planeta uništava, preobražava, bogati, oplođuje i vodi do tajnih i moćnih obrata stvari označene kućom u kojoj se nalazi, koje umiru kako bi bile iznova stvorene na okultni način.

         
Ocjena: 4.8 / 5 (365 ocjena)