Simbolika crne mačke

Simbolika crne mačke

Kada crna mačka prijeđe ulicu ispred vas to znaći da vam donosi nesreću, te da je to demon koji vas odvraća od Boga i neba. U starom Egiptu se mačka idealizirala te se smatralo kako je ona zaštitnica čovjeka. U Japanu se pak vjeruje kako je crna mačka u stanju ubiti ženu i uzeti njeno obličje, u kabali se smatra da je crna mačka grijeh.

Također se povezuju i neke stvari i običaji koje crna mačka radi, kao npr. ako se gleda u ogledalo, to ne može značiti ništa dobro jer su vještice te koje koriste ogledala za svoje vještačenje, a upravo su crne mačke prerušene vještice, također se smtralo da imati crnu mačku u kući donosi nesreću njenon vlasniku, crnu mačku ne smije se tuči po noći desnom rukom jer bi ona mogla biti oduzeta ili se posušiti.

Razna su vjerovanja i simbolike crne mačke, te ovisi o tome kojoj kulturi ćete se više priklonitii kojoj ćete vjerovati. Možda ste već i odrasli u nekoj određenoj kulturi pa već imate neka svoja uvjerenja što se tiće crnih mačaka. U svakom slučaju, postoje ljudi koji vole mačke, a postoje i oni koji ih ne vole, danas se crne mačke drže i kao kućni ljubimci.

         
Ocjena: 4.5 / 5 (472 ocjena)