Što simbolizira Ascendent?

Što simbolizira Ascendent?

Djeluje na nekoliko različitih nivoa. Prije svega simbolizira lice kojim se predstavljamo svijetu i sve osobine koje želimo istaknuti. U njemu je zapisano ono što drugi na prvi pogled vide u nama i ono što mi na prvi pogled vidimo u drugima. Budući da govori o prvim impresijama, može se usporediti s koricama knjige. Tek kad otvorimo knjigu, možemo vidjeti unutrašnjost naše osobnosti. Ako nagađamo nečiji Sunčev znak, morat ćemo tražiti ispod površine, jer se na površini nalazi Ascendent.

Primjer:

Riba s Ascendentom u Blizancu, u javnosti se može doimati društvena, duhovita i sklona čavrljanju, čime prikriva svoju pravu prirodu, koja je puno zatvorenija, osjećajnija i osjetljivija.

Na drugom nivou Ascendent preuzima ulogu leće kroz koju filtriramo život, simbolizira naš odnos prema životu, način na koji komuniciramo s drugima i način našeg djelovanja. Ako je Ascendent u Djevici, osoba će biti sklona analizirati svaku sitnicu, u sebi se neprestano pitajući i testirajući svaku situaciju.

Kao vrh prve kuće, koja se odnosi na naše fizičko tijelo, Ascendent ima mnogo toga za reći o našem izgledu. Budući da svaki znak ima određene osobine, one će se najviše vidjeti u ulaznom znaku.

Primjer:

Ako je Ascendent u Ovnu, osoba će možda imati crvenu kosu i čvrstu tjelesnu građu, dok Ascendent u Vagi, daje ljupkost i nježnu tjelesnu građu.

 
 
         
Ocjena: 4.9 / 5 (451 ocjena)