Što su drugi u našem životu?

Što su drugi u našem životu?

Što su drugi u našem životu? Pakao ili su ti drugi, mi sami? Astrologija bi svakako upućivala na takav odgovor. Drugi su oni koji nas postepeno dovode do nas samih. Prvi drugi u našem životu su naši roditelji kroz koje dobivamo prva saznanja o sebi i svijetu. Oni , dakako, nisu birali upravo nas, niti mi njih, pa ipak, naš međusobni sastanak nije slučajan. Tako se ni odrastao čovjek ne može svješću braniti od susreta i veza koje će određivati njegovu mladost i zrelo doba.

Astrološki gledano, krivih izbora nema. Mi u svoj uži prostor biramo upravo onakve ličnosti koje će u kontaktu s nama oživotvoriti one osobine koje su dio naše noćne svijesti. Kad je taj naš nesvjesni dio u konfliktu sa svjesnim predodžbama o životu, a ove se opet formiraju pod utjecajem literature i običaja vremana, mi ga nastojimo potisnuti. Teško je prihvatiti ideju o tome da smo sami u jednom svom dijelu nesvjesne i sebične životinje ili glupani kojima vitlaju emocije. Minimalizirajući taj dio sebe, nastojeći ga potisnuti, osiromašujemo svoje biće, zapravo odbijamo živjeti potpunim životom.

Mnogi će reći da su ova razmišljanja ponešto okrutna i lišena svijetlih perspektiva koje smo, na ovaj ili onaj način, naučili primati kao neko sljedovanje. Iz vlastitog bića zacijelo ne možemo izaći, možemo ga jedino prihvatiti, a jedan od načina je i poimanje bliskosti s drugima, ma kakvi oni bili.

 
 
 
 
         
Ocjena: 4.8 / 5 (560 ocjena)