Talismani za bol

Talismani za bol

Danas se kod nas kristali sve više koriste u prevenciji i liječenju zdravstvenih tegoba. Jedan od najpoznatijih i svakako kod nas najraširenijih je jantar. Star je preko pedeset milijuna godina, a ljudima je poznat još od prapovijesnog doba. I u tim davnim vremenima se koristio kao lijek protiv grlobolje i zubobolje, koristili su ga i kao talisman protiv zla. Od pamtivjeka je cijenjen kao poseban dar prirode. Napunjen je davnom sunčevom energijom koja ima sposobnost pročistiti cijeli naš organizam. Prosvjetljuje naš emotivni svijet, otklanja depresiju i pobuđuje u nama volju za životom.

Jantar se danas koristi kao preventiva ko mnogih bolesti. Opće poznato nam je svima da se stavlja bebama oko vrata kako bi se smanjila bol prilikom nicanja zubića. Može se nositi u ogrlici,narukvici,na remenu oko pasa, u džepu…Čak se koristi i kada žena silno želi zatrudnjeti, pa se preporuča da ga nosi obješenog o remen. Jantar aktivira pozitivno mišljenje, volju istrpljenje. Možemo ga stavljati na sve čakre gdje osjećamo pritisak, bolest, smetnje. Ublažava sve vrste upala i reumatskih tagoba, pojačava imunitet, regulira rad štitnjače, pa ga danas i nosimo kao talisman za bol, bilo fizičke ili psihičke.

Jantar je fosilna smola izumrlog crnogoričnog drveta, jedan od rijetkih dragulja organskog podrijetla. Mitovi govore da su njegova osobita svojstva nastala od suza koje su ronile Helijade (Faetonove sestre pretvorile su se u topole , a od njihovih je suza nastao jantar) nad mrtvim Faetonom.

         
Ocjena: 4.6 / 5 (330 ocjena)