Tehnike proricanja sudbine

Tehnike proricanja sudbine

Postoji mnogo vrsta i tehnika proricanja sudbine .samo proricanje je staro koliko i sam čovjek. Drevne civilizacije poput egipatske, indijske i grčke poznaju proricanje. U starom Rimu priznato je bilo jedino proricanje koje je vršilo svećenstvo. Unatoč zabranama javljaju se ljudi s Orijenta koji se bave astrologijom. Dolaskom na vlast kršćanskih careva guše se sve vrste proricanja.

Proricanje sudbine runama
Vjerojatno je svima dobro poznata legenda Staronordijske mitologije o bogu Odinu. Odin vrhovni bog nordijske mitologije poznat pod mnogim imenima. Legenda kaže da je Odin, stekao mudrost žrtvujući svoje oko koje je stavio u Mimirov izvor u podnožju svetog drveta Yggdrasila kao zalog, da bi mu bilo dozvoljeno piti s izvora. Da bi doznao tajnu runa žrtvovao je samoga sebe viseći razapet na Yggdrasilu proboden kopljem 9 dana i noći. Proniknuvši tajnu Runa, (ugledavši Rune, Odin ich ugrabi), pade s drveta te se na taj način oslobodi. Od tada one postaju njegovo najveće blago i oružje u borbi protiv neprijatelja. Legenda govori kako je Odin klesao simbole runa u stijene štiteći tako ljude od nesreća.

Prve rune su rađene od materijala iz prirode poput kože, drveta, metala i kamenčića. Za osobnu upotrebu Runa predlaže se njihovo osobno izrađivanje od drvenih pločica i vlastoručno oslikavanje ili oslikavanje kamenčića. Važno je da su rune iste veličine. Za veću magijsku povezanost magičara s alatom, predlaže se oslikavanje runa vlastitom krvlju te njihovo čuvanje od znatiželjnih pogleda u kožnoj vrečici na tamnom mjestu. Kod proricanja runama osoba se koncentrira na određeno pitanje koje ga zaokuplja. Potom izvlači rune. Drugi način čitanja runa je da ih istrese iz torbice u trenutku pitanja te ih prilikom čitanja okreće znakom prema gore u smjeru kazaljke na satu.

I-ching je jedna od najstarijih metoda proricanja, prema nekima stara više od 3.000 godina. I ching je poznat još pod nazivom Knjiga promjena. I ching radi na principu da pomaže otkriti odgovore koji se nalaze unutar osobe. Pri izvođenju I Chinga mentalni fokus je najvažniji. Za izvođenje I Chinga potrebne su 3 kovanice, papir i olovka za zapisivanje. Pitanje se postavlja na način da osoba u svom umu vizualizira pitanje. Tu je bitna psihička koncentracija osobe kojoj se proriče.

2 Pismo, 1 Glava = Yang, označavamo je čvrstom ravnom linijom

1 Rep, 2 Čelnici = Yin, označavamo je isprekidanom linijom

3 Glava = Promjena Yang, označavamo punom linijom s krugom u sredini ravne linije

3 Rep = Promjena Yin, označavamo “x” u sredini isprekidane linije (kao kod simbola Yin).

Ovaj postupak se ponavlja 6 puta dok se ne dobije znak heksagrama.

Proricanje numerološkom divinacijom
Numerologija (od latinske riječi numerus-broj) i grčke riječi logos(govor, riječ, pojam, misao). Dakle, Numerologiju definiramo kao znanost o brojevima. Najpoznatiji među matematičarima, Pitagora, koristio je numerologiju za divinaciju. Za numerologiju se vjeruje da je nastala u Babilonu, a preko Pitagore i njegovih sljedbenika dolazi u Grčku. Promatrajući misticizam, okultizam, gnostike, kabaliste pa čak i vedske spise, vidimo kroz dugo povijesno razdoblje postojanje numerologije.

Numerološke divinacije koriste se na način zapisivanja imena i prezimena te dodavanja određenog broja slovu kojem pripada.

Numerološke vrijednosti slova engleske abecede – Kaldejska metoda:

A – I J – R S – Z
A = 1 J = 1 S = 3
B = 2 K = 2 T = 4
C = 3 L = 3 U = 6
D = 4 M = 4 V = 6
E = 5 N = 5 W = 6
F = 8 O = 7 X = 5
G = 3 P = 8 Y = 1
H = 5 Q = 1 Z = 7
I = 1 R = 2  

Numerološke vrijednosti slova Engleske abecede:

A – I J – R S – Z
A = 1 J = 1 S = 19 (10)
B = 2 K = 11 (2) T = 20 (2)
C = 3 L = 12 (3) U = 21 (3)
D = 4 M = 13 (4) V = 22 (4)
E = 5 N = 14 (5) W = 23 (5)
F = 6 O = 15 (6) X = 24 (6)
G = 7 P = 16 (7) Y = 25 (7)
H = 8 Q = 17 (8) Z = 26 (8)
I = 9 R = 18 (9)  

Definicije brojeva razlikuju se ovisno o tumačenju:

0. Sve i ništa.

1. Individua, agresor, Yang.

2. Ravnoteža, zajednica, primanje, Yin.

3. Komunikacija, interakcija, neutralnost.

4. Stvaranje.

5. Djelovanje.

6. Reakcija, flux,odgovornost.

7. Misao, svijest.

8. Moć, žrtvovanje.

9. Ostvarenje, završetak.

10. Ponovno rođenje.

         
Ocjena: 4.9 / 5 (503 ocjena)