Usporedni horoskop – uspoređivanje odnosa

Usporedni horoskop - uspoređivanje odnosa

Usporedni horoskop sadrži dva horoskopa. U stvari, prvo zahtjeva njihovu izradu, a zatim usporedbu. Najjednostavnije za analizu je izraditi dva natalna horoskopa na jednom grafičkom prikazu, označavajući ih u dvije različite boje.

Kod tumačenja uspoređuje se odnos Ascendenta prvog horoskopa prema planetima i kućama i osjetljivim točkama drugog, zatim planeta prvog s planetima i kućama i osjetljivim točkama drugog.Treba utvrditi koji znakovi, kuće i planeti prevladavaju u odnosu, kao i koji su elementi naglašeni. Ovisno o tome da li se radi o analizi ljubavnog, poslovnog, rodbinskog ili nekog drugog odnosa, važniji su kontakti pojedinih kuća, odnosno planeta.

Za ljubavni sklad ili nesklad najprije treba utvrditi odnos Ascendenta jednog horoskopa prema Suncu, Mjesecu ili Veneri drugog. Ukoliko postoji konjukcija radi se o trajnoj povezanosti dviju osoba. U ljubavnom je odnosu posebno važan i uzajamni odnos Marsa i Venere, zatim da li ima planeta prve osobe u petoj ili sedmoj kući druge i obratno. U karti žene, Mars pokazuje kakvog muškarca ona treba ili želi i njegov je položaj često osjetljiva točka ili mjesto zauzeto nekim planetom u muškarčevoj karti. Obrnuto, kod muškarca položaj Venere u natalnoj karti pokazuje njegovu idealnu partnericu i to je uvijek naglašeno mjesto u horoskopu žene kojoj je privučen. Međusobni kontakt Marsa i Venere između muškarca i žene ukazuje na izuzetnu fizičku privlačnost i strast kojoj je teško odoljeti čak i kada drugi aspekti taj odnos onemogućavaju. Iako su Venera i Mars planeti privlačnosti i seksualne energije, takva veza nije nužno samo fizička. Ovdje se radi o ljubavi koja postoji i na drugim ravnima, ovisno o pojedinačnoj razvijenosti osoba.

 
         
Ocjena: 4.5 / 5 (295 ocjena)