Venera – planet ljubavi i ljepote

Venera - planet ljubavi i ljepote

Venera je planet ljepote i ljubavi. Element je zrak, kovina, bakar, dan petak. Simbolizira osjećajni odnos s vanjskim svijetom, ljepotu, umjetnost, sklad, ljubavnu moć, bogatstvo i zabavu. Vlada svakih sedam godina počevši od 1920. Harmonična Venera unutar nečijeg horoskopa označava sposobnost uživanja u svim oblicima: entuzijazam, šarm, osjećajnost, stvaralački i umjetnički talent. Neskladna Venera rezultira slabom voljom, lijenošću, površnošću, taštinom, ovisnošću i pretjeranom romantičnošću.

Ukoliko je Venera loše aspektirana tzv. zlim planetama kao što su Mars, Saturn, Pluton, veze nam se iznenada raspadaju, nemamo sreće u ljubavi. Radi se o energiji koja blokira i ne dozvoljava da se ostvari uspjeh jer sve što Venera simbolizira je blokirano. Stvari idu teško i osoba ne može da osnuje obitelj, ima problema da održi vezu ili konstantno nailazi na krive partnere. Ona nosi sa sobom mogućnost da budemo previše posvećeni sebi, lakomisleni, lijeni i neodgovorni. Ne stvara lijepa djela nego ih degradira i uništava.

Kada je Venera u našem Sunčevom znaku tada smo najprivlačniji, ljudi vole biti u našem društvu. Možemo ih šarmirati do te mjere da ih navedemo da radi sve ono što nama odgovara. Možemo privući osobu koju želimo, možemo biti romantičniji nego ikad.

Najbitnije u svemu je na kojem mjestu je Venera u horoskopu, pokazuje u čemu stvarno uživamo. Opisuje ono što nas privlači, ono što osjećamo prema ljudima i ono što oni osjećaju prema nama. Sve je to pod utjecajem Venere. Venera nas čini mnogo simpatičnijom osobom nego što bi bili bez nje, ali moramo zapamtiti: ako volimo mudro i odano u ovom životu, zadržavamo lijepe osobine za svoj budući život.

 
         
Ocjena: 4.6 / 5 (558 ocjena)