Veze i njihovo vremensko određivanje

Veze i njihovo vremensko određivanje

Lociranje progresija koje se tiču ljubavnih veza, podrazumijeva iste planete koje ukazuju na vezu u karti rođenja:

Progresivni vladar sedme i prve kuće Ako ova dva planete čine međusobne aspekte, uobičajeno ih je tumačiti kao indikatore važne veze.

Progresivno Sunce

Solarne progresije uvijek su posebno važne. Najbitniji je položaj Sunca, kada dostiže položaj vladara sedme kuće ili planeta u sedmoj kući. Također je bitno, kada Sunce dostiže Mars ili Mars Sunce u karti rođenja ženske osobe, odnosno kada Sunce dostiže Mjesec ili Veneru, ili Venera Sunce ili mjesec u karti rođenja muškarca.

Venera i Mars

Pošto su Venera i Mars univerzalni simboli veze i ljubavne romanse, njihovi se aspekti u progresiji također uzimaju kao pozitivni indikatori veze.

Progresivni Mjesec

Progresije Mjeseca izvrstan su indikator pri određivanju specifičnih zbivanja. Ako je riječ o ljubavnoj vezi, bitno je vrijeme tijekom kojeg se Mjesec nalazi u konjukciji s vladarom prve ili sedme kuće, te planetima u sedmoj kući, uzimajući u obzir i vrijeme njegova prolaska kroz prvu ili sedmu kuću. Važan indikator ljubavne veze, također je konjukcija mjeseca sa Suncem, Venerom ili Marsom.

Tranziti

Bitnu ulogu imaju i tranziti posljednjih planeta, Jupitera, Saturna, Urana, Neptuna i Plutona, u odnosu na vladare prve i sedme kuće, u odnosu na bilo koji planet u tim kućama ili u odnosu na Sunce, Mjesec ili Mars. Glavni tranziti ponekad mogu ukazivati na određene događaje, ali točnije značenje dobit će kroz tumačenje progresija. Tranzite i progresije uvijek je potrebno tumačiti u odnosu na čimbenike karte rođenja.

 
         
Ocjena: 4.5 / 5 (361 ocjena)