Visak – odgovor na pitanje

Visak - odgovor na pitanje

Visak naprost međudjeluje s određenim energetskim poljem, na bioelektričnom načelu. No, ni visak, kao ni rašlje, ne daje odgovore sam. Nervni sustav šalje električne signale i impulse, uzrokujući pokrete viska. Njihanje viska je ideomotorni odgovor. Uzrokovan je djelovanjem nevoljnih mišića kojima upravlja podsvjesni um kroz simpatetički nervni sustav. Suptilne poruke primljene kroz auru pohranjuju se unutar nervnog sustava. Putem rašljarskih tehnika se oslobađaju poruke u obliku električnih impulsa, te potiču odgovor nevoljnih mišića koji svjesno možemo opaziti kroz pokret viska. Visak postaje most između podsvjesnoga i svjesnoga uma.

Korištenje viska je vrlo jednostavno, potrebno je samo tiho mjesto, malo vremena i vježbe, te sposobnost opuštanja. Moramo naučiti odvojiti osjećaje, jer mogu napraviti kratki spoj u električnom sustavu.

Prvo treba steći osjećaj za visak. Sjednimo za stol i ugodno se smjestimo. Noge opušteno držimo na podu. Spustimo lakat na površinu stola.

Držimo visak za njegov lančić s palcem i kažiprstom. Jednostavno pustimo visak da visi minutu ili dvije. Zatim ga počnimo blago njihati u smjeru kazaljke na satu. Kad se zaustavi , njišimo ga u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. Zatim ga pokrenimo horizontalno, vertikalno i dijagonalno. Da bi se visak okretao potrebni su samo najmanji pokreti mišića. Neka visak mirno visi. Pomislimo: okreći se u smjeru kazaljke na satu. Vizualizirajmo misao kako ide kroz kruku prema lančiću i kraju viska. Ne smijemo ga sami njihati. Učinimo to mislima. Kad se počne njihati pomislimo: stani, i gledajmo kako će potpuno stati. Imajmo strpljenja. Radimo s električnim impulsima koje mozak šalje kroz nervni sustav, kako bi potaknuo akciju nevoljnih mišića.

Moramo odlučiti kako želimo da visak odgovara. Reći mu kako želimo da nam odgovara. Njegovo kretanje želimo protumačiti kao odgovor na pitanje. Želimo da naša podsvijest zna pokrete koje očekujemo od viska.

 
 
 
         
Ocjena: 4.6 / 5 (373 ocjena)