Kako izgledaju tarot karte

Kako izgledaju tarot karte

Tarot karte živopisno su oslikane

Tarot je disciplina iz područja ezoterije koja koristi tarot karte kao metodu proricanja budućnosti, ali i za davanje odgovora na sva ona pitanja koja pojedinac ima. Tarot je stara disciplina i postoji već stoljećima te su prvi tarot majstori bili učeni ljudi. S vremenom, veći broj ljudi naučio je tumačiti te karte čemu u prilog ide njihov izgled. Tarot karte špil su od 78 karata koje se međusobno dijele na Velike i Male Arkane. Velike Arkane sadrže 22 karte koje u arhetipovima mogu ispričati život pojedine osobe. Male Arkane sadrže 40 numeričkih znakova, a dijele se na elemente zemlje, zraka, vatre i vode, odnosno na diskove, mačeve, štapove i kaleže. Zatim su tu i preostalih 16 dvorskih karata koje su redom kralj, kraljica, vitez i sluga. Svi navedene karte živopisno su oslikane i kao takve već sa svojom slikom daju naslutiti bar dio značenja te karte zbog čega svatko tko ima volje naučiti tarot to može i napraviti.

Tarot karte opisuju ljude, ali i događaje

Tarot karte zanimljivo je pregledavati jer je svaka karta lijepo ilustrirana. No sama karta ne znači puno ukoliko se ne zna napraviti tarot čitanje. Stoga je poželjno krenuti proučavati tarot karte ukoliko vas one zanimaju kako bi naučili koje je značenje pojedine karte. Čitanje karata može se naučiti samostalno uz pomoć stručnih knjiga koje se bave područjem tarota, no isto tako je to moguće prateći tarot majstore. Karte iz tarot špila osjećaju energiju pitača te se tako one otvaraju i baziraju se na profilu pitača. Karte iz tarot špila mogu poprilično dobro opisati karakter osobe te svaki element iz male arkane može opisati odnos pitača prema određenoj stavki u životu. Diskovi govore o čovjekovom odnosu prema novcu i imovini, dok su mačevi zaduženi za područje intelekta i uma. Kaleži se bave emocijama i ljubavi, dok su štapovi područje sposobnosti i poduzetnosti. Velike Arkane govore o životu pojedinca, odnosno, govore o životnom putu.

Tarot karte imaju vezu i s astrološkim znakovima

Iako su tarot i astrologija zasebne ezoterijske discipline, one su međusobno povezane. Tako se na tarot kartama mogu, osim elemenata, pronaći astrološki simboli koji stvaraju vezu između tarota i astrologije. Ranije spomenuti elementi zraka, vode, zemlje i vatre također se povezuju s astrološkim znakovima pa tako tarot karte u elementu zraka odgovaraju zračnim znakovima koji su redom vodenjak, blizanac i vaga, Tarot karte u elementu zemlje odgovaraju znakovima bika, jarca i djevice, dok su vatreni elementi povezani s ovnom, lavom i strijelcem. Preostaju još karte s vodenim elementima kojima su pripisani riba, rak i škorpion. Svaka karta dakle sadrži veliki broj informacija te je potrebno naučiti dobro tumačiti iste kako bi se iste mogle tumačiti i koristiti za davanje odgovora onima kojima je to potrebno. Kombinacija živopisnih slika i simbola priča priču, no bez poznavanja značenja ona može biti tek krnja. Iako postoje razne vrste tarot špilova koji su drugačije oslikani, značenje karata ostaje isto.

         
Ocjena: 4.8 / 5 (395 ocjena)