Žene pričaju o tome kako ima je neplodnost utjecala na vezu

Žene pričaju o tome kako ima je neplodnost utjecala na vezu

Neplodnost je problem koji muči sve više parova. Nemogućnost imanja djeteta može uništiti vezu, osobito ako se partneri međusobno okrivljuju za to ili nemaju dovoljno emocionalne potpore jedno za drugo. Stvarne žene otkrivaju kako im je saznanje da ne mogu imati dijete utjecalo na odnos s partnerom.
Mislio je da gubim vrijeme…
Gotovo 17 mjeseci pila sam lijekove koji potiču plodnost i prošla umjetnu oplodnju, ali nisam uspjela zatrudnjeti. I suprug i ja nadali smo se, ali činilo mi se kako je on odustao. Ja sam promijenila prehranu, prošla nekoliko akopunktura i počela vježbati, a on se nije mogao odreći ni kave ni piva. Stekla sam dojam da misli kako gubim vrijeme, a onda sam mu rekla da to činim zbog nas i da je najmanje što on može učiniti, riješiti se kofeina i alkohola. Učinio je to sljedećeg dana i krenuli smo dalje. Nije nimalo lako, osobito zato što seks više nije seks. Nestalo je spontanosti i sada je to samo mehanika, ali trudimo se i u tome naći neku dobru stvar.
Uz njega sam se mogla žaliti, vikati…
Završila sam u bolnici s jakim bolovima u želucu da bi na kraju otkrila da je u pitanju endometrioza. Liječnik mi je rekao ako želim ostati trudna da imam samo šest mjeseci. Suprug i ja to smo shvatili ozbiljno, ali nismo uspjeli. Bio je toliko dobar prema meni, dao mi je da vičem i se žalim te slušao moja brojna razglabanja na temu Zašto baš ja. Govorio mi je kako zna da to govore hormoni, a ne ja. Nisam ni bila svjesna koliko je dobar prema meni sve dok nisam našla grupu potpore i otkrila da nemaju svi toliko razumijevanja. Prošli smo peti pokušaj umjetne oplodnje i nadamo se najboljem.
Nije više imao snage za sve to i jednostavno je otišao
Ni nakon nekoliko pokušaja umjetne oplodnje nismo uspjeli zatrudnjeti. To je ubijalo našu vezu, to je ubijalo nas. Jednostavno samo se udaljavali, a seks umjesto da nas zbliži, postao je ništa drugo nego obična gimnastika. Onda mi je jednog dana samo rekao da on više nema snage za sve to i da odlazi. Nisam mogla vjerovati, kao da mi je u lice rekao da sam ja kriva što nismo sretni. Tu se srušio moj cijeli svijet.

 
         
Ocjena: 4.9 / 5 (301 ocjena)