Mantra – Om Mani Padme Hum

Mantra - Om Mani Padme Hum

Ova se mantra doslovno prevodi kao, dragulj u lotosu. Jedna je od najpopularnijih mantri, te ima mnogo različitih značenja. Vjeruje se da je veza s energijama kineske boginje Kwan Yin. Ona je na Istoku isto što i Majka Marija na Zapadu. Zaštitnica je i iscjeljiteljica djece. Legenda kaže da je, kada jer postigla prosvjetljenje i počela napuštati zemaljsku razinu, čula ljudski plač i izabrala ostati i pomoći čovječanstvu. Ona je kineska boginja milosrđa i djece. Legenda također kaže da može neutralizirati svako nasilje i proći kroz legije demona nepovrijeđena i nepokolebana.

Ova mantra djeluje u auri kao zaštitna sila. Puni sve energetske izvore i sprječava da nas iscrpe i iskoriste. Dobro ju je upotrijebiti prije emocionalno problematičnih situacija ili mjesta gdje znamo da se mogu javiti velike napetosti. Ona auru čini dovoljno snažnom da druge spriječi u fizičkom i drugom napadu na nas. Šest slova mantre aktivira energija za preobražaj otpadaka unutar aure u pročišćenju snagu. Uravnotežuje osjećaje i pomaže iscjeljivanju tijela.

Om – potpunost postojanja i zvuka. To je pozitivni signal. Kroz odvajenjeovog dijela mantre, možemo uspostaviti vezu između auričkog polja i Kwan Yin.

Mani – doslovno znači dragulj. Odnosi se na svojevrsnu ne-tvar koja je nepropusna spram povrede i promjene. To je simbol najviše vrijednosti unutar uma. Simbolizira prosvjetljenje, suosjećajnost i ljubav. Baš kao što dragulj može otkloniti siromaštvo, ovaj dio mantre pomaže ukloniti neskladne energije iz naše aure.

Padme – doslovno, ovo se prevodi kao lotos. To je simbol duhovnog rascvjetavanja i buđenja finijih energija u našem auričkom polju. Ima zvuk koji razlaže energetske otpatke koji onečišćuju našu auru.

Hum – ovaj je zvuk neprevodiv. Dok Om predstavlja bezgraničan zvuk nas i univerzuma, Hum predstavlja konačno unutar beskonačnoga, potencijal auričkog polja. Budi osjetljivost spram energija oko nas i povećava svjesnost o tome kako utječu na nas. Budi percepciju fizičke aure i potiče sklad unutar nje, tako da možemo učinkovitije razumjeti sebe kao energetski sustav.

 
 
 
 
         
Ocjena: 4.5 / 5 (462 ocjena)