Om – najmoćnija mantra

Om - najmoćnija mantraOm se smatra najmoćnijom mantrom. U vezi je s egipatskim Amen i zapravo predstavlja ime božanskoga Logosa. Om je sanskritska riječ za samu iskru života, dio božanskoga zatočen unutar fizičkoga života. Vjeruje se da postoji nekoliko stotina načina za izgovaranje i intoniranje Om-a, svaki s jedinstvenim učinkom na auru. Kada naglasimo i produžimo O, djelujemo na druge i na svoje auričko polje. Kada se produži M, učinak je više unutarnji.

Kad izgovorimo Om, vidimo sebe kako se izdižemo iz područja fizičkog života. Trebamo vizualizirati kako se naši ograničavajući i sputavajući misaoni oblici potresaju, a energetsko smeće koje smo nakupili unutar aure pročišćava. Om je zvuk dodira s božanskim, pa je tako instrument za oslobađanje energija. Ima moć pročišćenja, stvaranja i oslobađanja novoga, tako da se možemo pomaknuti spram viših iskaza energije.

Om je također poziv na pažnju. Smiruje i stabilizira auričko polje, te usklađuje suptilna tijela. Sva se naša energija odaziva na taj zvuk. Kada su energije u redu, lakše možemo vratiti zdravlje i steći dobrobiti od meditacije. Varijacija Om-a je Aum ( Ah-oh-mm). TZaj oblik osnažuje vizualizaciju aure i materijalizaciju misli. To je afirmacija da su nasše energije na najvišoj razini i da neprestano rastu još više, kao da si na temeljnoj razini kažemo: pa neka bude! Aum također pomaže popraviti slabosti i pukotine unutar auričkog polja. Korisno je vizualizirati dok zazivamo Om, da vidimo sanskritsko slovo za Om na našem fizičkom tijelu.

 
 
 
 
         
Ocjena: 4.9 / 5 (541 ocjena)